Abiznis

Danas ističe rok: Mugošu raduje što su se za reprogram prijavili najveći dužnici!

U skladu sa Zakonom o reprogramu poreskih potraživanja, danas ističe rok u kojem su poreski dužnici mogli da se prijave za reprogram dugova. Od početka reprograma do ponedjeljka predato je ukupno 5.435 zahtjeva u iznosu od 170.892.512,42 eura, što nije konačan rezultat s obzirom na to da je prijavljivanje još u toku, saopšteno je iz Poreske uprave.
Danas ističe rok: Mugošu raduje što su se za reprogram prijavili najveći dužnici!
Portal AnalitikaIzvor

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša je kazao da je, u okviru Plana upravljanja dugom, donijet Zakon i raspisan javni oglas kako bi se dužnicima pružila mogućnost da svoja dugovanja izmire u ratama:

„Sve u namjeri da na ovaj način za što veći broj poreskih obveznika stvore uslove za bolje poslovanje“, kazao je Mugoša.

Izražavajući zadovoljstvo brojem podnešenih prijava, kao i ukupnim iznosom za reprogram potraživanja, direktor Mugoša je istakao:

„Poreska uprava gradi jedan partnerski odnos sa poreskim obveznicima, zasnovan na principima poštovanja i uvažavanja i smatram da smo pokazali da želimo da budemo podrška održivom biznisu, a ne biznis barijera“, dodao je Mugoša.

Posebno ga  raduje činjenica da su se za reprogram prijavili oni koji najviše duguju državi – poreski obveznici sa tzv. „crne liste“ koji su za reprogram prijavili gotovo 100 miliona eura. 

„Kao što smo afirmisali dobrovoljno poštovanje poreskih propisa, isto tako ćemo sada prema onima koji nijesu iskoristili ovu šansu, koja je korektna i fer ponuda države, i nijesu se prijavili za reprogram imati vrlo oštre represivne mjere koje stoje na raspolaganju Poreskoj upravi, konačno, ona koja je najteža za svakog poreskog obveznika, a to je uvođenje stečaja“, zaključio je Mugoša.

Portal Analitika