Rukomet

Janović sa čelnicima Rukometnog saveza: Želimo reprezentaciju u punom sastavu

Odnos Rukometnog saveza prema našim reprezentativcima, s akcentom na uslove u kojima treniraju, bila je glavna tema današnjeg sastanka ministra sporta Nikole Janovića sa predsjednikom Upravnog odbora Zoranom Radojičićem i potpredsjednikom Evropske rukometne federacije Predragom Boškovićem.
 Janović sa čelnicima Rukometnog saveza: Želimo reprezentaciju u punom sastavu
Portal AnalitikaIzvor

Zadovoljan što naši najbolji rukometaši pokazuju nepokolebljiv stav da igraju za reprezentaciju Crne Gore, ministar Janović je na sastanku apostrofirao da je obaveza svih sportskih saveza, ukljućujući i rukometni, da se na najbolji mogući način odnose prema igračima i njihovim potrebama, a da takav tretman naročito zaslužuje A reprezentacija.

U tom smislu, ni podrška ministarstva sporta, poručio je, neće izostati. Radojičić i Bošković odgovorili su ministru Janoviću da se Rukometni savez Crne Gore neće odreći ni jednog svog igrača. Savez, kako su kazali, jednako tretira i mušku i žensku rukometnu reprezentaciju. Igračima su i u organizacionom i u materijalnom smislu obezbijedili sve uslove za rad, a da u pozitivnoj atmosferi dočekuju predstojeće mečeve sa Slovačkom i Švedskom i to sa jednim ciljem, da pobijede.

Radojičić je dodao da je Savez u svakom trenutku spreman za svaku vrstu kontrole poslovanja i najavio da će Upravni Odbor i Skupština na sjednicama zakazanim u četvrtak i petak svakako zauzeti stav o najavama da bi pojedini igrači mogli napustiti reprezentaciju. “Želimo da vidimo tim u punom sastavu o čemu će svakako konačnu riječ dati selektor, a na igračima je da se odazovu njegovom pozivu” - saglasni su čelnici saveza. Ministar je poručio da Crna Gora nema luksuz da se razbacuje sa njenim najboljim reprezentativcima. Stasava generacija mladih sportista koji imaju šansu da narednih deset godina okite Crnu Goru najsjajnijim medaljama. Tu šansu, zaključio je ministar Janović, ne smijemo prokockati.

Portal Analitika