Crna hronika

U Rusiji uhapšen osumnjičeni za pokušaj terorizma Ananije Nikić!

Službenici Uprave policije MUP-a – NCB Interpol Podgorica obaviješteni su od strane službenika NCB Interpol Moskva, da je 02.04.2017 u Rusiji, u regiji Rostov, lišen slobode Ananije Nikić (59) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranja kriminalne organizacije, iz člana 401a st.2 KZ Crne Gore.
U Rusiji uhapšen osumnjičeni za pokušaj terorizma Ananije Nikić!
Portal AnalitikaIzvor

Naime, za osumnjičenim Ananijem Nikićem. NCB Interpol Podgorica je raspisao međunarodnu potjernicu na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Osumnjičeni je lišen slobode radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u cilju vođenja krivičnog postupka u vezi sa navedenim krivičnim djelom.

On je danas predat nadležnom sudiji koji će mu odrediti ekstradicioni pritvor.

Slijedi komunikacija između Crne Gore i Rusije u vezi izručenja ovog lica.

Crnogorske vlasti raspisale su potjernicu za Nikićem zbog sumnje da je bio dio logističke mreže koja je za 16. oktobar prošle godine pripremala terorističke napade u Podgorici.

Prema informacijama crnogorskih istražitelja, Nikić je Crnu Goru napustio 9. novembra prošle godine, a mediji su tada pisali da operativni podaci ukazuju da se nalazi na teritoriji Rusije.

Portal Analitika