Region

SNS: Vučić na Kosovu i Metohiji osvojio 80 odsto glasova

Potpredsjednik SNS Marko Đurić izjavio je danas da je aktuelni premijer Aleksandar Vučić osvojio 80 odsto glasova na biračkim mestima na KiM od ukupno obrađenog uzorka.
SNS: Vučić na Kosovu i Metohiji osvojio 80 odsto glasova
Portal AnalitikaIzvor

Dakle, Vučić je osvojio četiri petine ukupnog broja glasova, odnosno gotovo 33.000 glasova, a to je za 10 odsto više nego što je naša koalicija ostvarila (na KiM) na prethodnim parlamentarnim izborima - rekao je Djurić novinarima.

Kako je naveo, prvi sledeći jeste Vojislav Šešelj, koji je osvojio 7,1 odsto glasova, zatim, Vuk Jeremić osvojio je 4,3 odsto, Saša Janković 2,7 odsto, Luka Maksimović 2,1 odsto, Boško Obradović 2,1 odsto, dok su, dodaje, ostali kandidati na nivou statističke greške.

Ocjenivši da je riječ o "velikoj pobjedi Vučića", Đurić je rekao da ta pobjeda obavezuje na nastavak borbe za KiM još "čvršće, žešće i bolje".

Uvjeren je, kazao je, da će svi zajedno nastaviti i da čuvaju Srbe na KiM, kao i teritorijalni intergritet i suverenitet Srbije, ali i da se bore da one koji nisu bili na srpskoj strani u prethodnom periodu izvan naših granica uvjere u ispravnost srpskih argumenata i tako se pridobiju za "našu stvar".

- Rekao bih da su se Srbi na KiM ujedinili oko Vučića u političkom smislu i da je postignuto dugo čekano jedinstvo našeg naroda. Ovo su prvi izbori gdje nije na području naše južne pokrajine nije zabilježen ni najmanji incident. Na svim biračkim mestima, čitav tok glasanja protekao je mirno, u skladu sa uputstvima RIK-a i pravilima OEBS-a, svi učesnici izbornog procesa su to potvrdili - rekao je Đurić.

On je čestitao građanima KiM i Srbije na tom "veličanstvenom rezultatu", a zahvalio je i OEBS-u, čija misija je omogućila sprovođenje izbora na KiM, koji su na KiM, kako je ocenio, protekli na najčististiji i najbesprekorniji način od uvođenja višestranačja.

Portal Analitika