Politika

Marković: Pozdravljam pobjedu Vučića, naši odnosi biće još bolji

Predsjednički izbori u Srbiji su po svemu pokazali da su fer i demokratski. Pozdravljam ubjedljivu pobjedu Aleksandra Vučića - izjavio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.
Marković: Pozdravljam pobjedu Vučića, naši odnosi biće još bolji
Portal AnalitikaIzvor

Tokom obraćanja medijima nakon susreta sa premijerom Alabanije Edijem Ramom, Marković se osvrnuo na rezultate jučerašnjih predsjedničkih izbora u Srbiji.

- Vjerujem da će izbor Vučića biti usmjeren ka daljem jačanju već dobrih odnosa Srbije i Crne Gore. U vrijeme vlade kojom je predsjedavao, uspostavili smo najbolje međudržavne odnose u proteklih 20 godina. Isto očekujem i sada, kada će biti na mjestu predsjednika Srbije - poručio je kratko crnogorski premijer.

Marković je kako je, saopšteno iz Vlade, zvanično uputio čestitku Aleksandru Vučiću.
 
„Uvjeren sam da će Srbija, uz Vaše snažno vođstvo, nastaviti da igra konstruktivnu ulogu na Zapadnom Balkanu, te da ćete i u Vašem novom mandatu biti iskreno posvećeni očuvanju mira, stabilnosti i šansi za evropsku perspektivu naših država.
 
Sa posebnim zadovoljstvom ističem činjenicu da Vaša pobjeda na predsjedničkim izborima otvara novu perspektivu za intenzivnu saradnju Crne Gore i Srbije na svim poljima od zajedničkog interesa. Bliskost naših naroda upućuje nas na najtješnje veze, čemu ste Vi kao predsjednik Vlade Srbije davali nesumnjiv doprinos tokom prethodnih godina.
Čvrsto vjerujem da je pred nama novo razdoblje snažne saradnje, zasnovane na povjerenju i prijateljstvu koje smo već izgradili“ – navodi se u čestitci premijera Markovića Aleksandru Vučiću.

 

Portal Analitika