Abiznis

Crnogorski poljoprivrednici u studijskoj posjeti Mađarskoj

Grupa crnogorskih proizvođača voća i povrća, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, otputovali su danas na studijsko putovanje u Mađarsku. Studijsku posjetu organizovali su Ministarstvo poljoprivrede Crne Gore i Ambasada Mađarske u Crnoj Gori.
Crnogorski poljoprivrednici u studijskoj posjeti Mađarskoj
Portal AnalitikaIzvor

Proizvođači će imati priliku da se edukuju i usvajaju nova znanja u cilju unapređenja proizvodnje na svojim gazdinstvima. Poseban benefit po proizvođače biće upoznavanje sa načinom organizovanja poljoprivrede proizvodnje Mađarske i iskustvom u korišćenju EU fondova.

Tokom studijske posjete, proizvođači će posjetiti Istraživački institut za povrće, gazdinstva koja se bave proizvodnjom voća i povrća, preradom, organskom proizvodnjom, uključujući i gazdinstva koja su orjentisana na ruralni turizam.

Osim terenskih obilazaka, prisutni će imati priliku da prisustvuju stručnim predavanjima koja će biti organizovana u mađarskom Ministarstvu poljoprivrede, na teme poljoprivrednog tržišta, organske proizvodnje, razvoja farmi, sistema proizvodnje malih proizvođača, kontrole svježeg povrća i hortikulture.

S obzirom na pozitivne efekte ovakve vrste edukacije, Ministarstvo će nastaviti da organizuje slične događaje, kako bi našim poljoprivrednim proizvođačima pomoglo da usvajaju standarde i podižu konkuretnost na putu ka članstvu zemlje u EU.

Portal Analitika