Društvo

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva na sajmu knjiga u Skoplju

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica predstaviće se na ovogodišnjem 29. Međunarodnom sajmu knjiga u Skoplju, koji će u glavnom makedonskom gradu biti upriličen od 4. do 10. aprila.
Zavod za udžbenike i nastavna sredstva na sajmu knjiga u Skoplju
Portal AnalitikaIzvor

ZUNS će ovu priliku iskoristiti da prezentuje sljedeća izdanja: udžbeničku literaturu za prvi, četvrti i sedmi razred osnovne škole, zatim udžbenike jezika i književnosti na albanskom jeziku od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda gimnazije, izborne predmete na crnogorskom i albanskom jeziku, te vanudžbeničku literaturu. Takođe će biti predstavljen film „Ruske kape”, čiju produkciju potpisuju Ksenija Popović i Filip Đurišić, a koji se bavi temom narkomanije i za cilj ima njenu prevenciju.

Štand Zavodaposjetiće, između ostalih, crnogorski ambasador u Skoplju Predrag Mitrović.

Mađunarodni sajam knjiga (Меѓународен саем на книгата) jedan je od najznačajnijih kulturnih događaja u Makedoniji, a sa prosječno 40.000 ljubitelja knjige koji ga obiđu svake godine – i jedan od najposjećenijih. I ove godine njegovu ponudu će obogatiti brojni izdavački iz Makedonije i regiona, te promocije aktuelnih izdanja iz raznih oblasti.

Portal Analitika