Crnogorskim džudistima srebro i dvije bronze

Crnogorski džudisti drugi takmičarski dan Evropskog kupa u Dubrovniku završili su sa tri medalje - jednom srebrnom i dvije bronzane.
Crnogorskim džudistima srebro i dvije bronze
Portal AnalitikaIzvor

Srebrnu medalju osvojio je Arso Milić (do 81), a bronzane Lazar Daković (preko 100) i Jovana Peković (do 70).

Bronzani je juče bio i Nikola Gušić (do 73).

Milić je na startu takmičenja u kategoriji do 81 kilogram pobijedio Milana Mihajlovića iz Srbije, u drugom kolu bez borbe Francuza Baptista Pjera, a u meču za polufinale Francuza Žonatana Alardoa.

U polufinalu eliminisao je Uroša Nenkovića iz Srbije.

U finalnom meču poražen je od Francuza Benoa Kolina. 

U istoj kategoriji Novo Raičević je zaustavljen u drugom molu, dok je Nebojša Gardašević nastup završio u drugoj rundi repesaža.

Daković je u meču za bronzanu medalju u kategoriji preko 100 kilograma pobijedio druga iz reprezentacije, Jovana Pekovića.

U meču za medalju, u istoj kategoriji, poražen je i Dimitrije Vukotić, od Aleksandra Krsmanovića iz Srbije.

U konkurenciji seniorki, Jovana Peković je do bronzane medalje u kategoriji do 70 kilograma došla pobjedom protiv Sare Tintor iz Srbije. 

Priliku da se domogne medalje imala je i Jovana Nikić, u kategoriji preko 78, nakon, ali je poražena od Hrvatice Zrinke Miočić i nastup završila kao petoplasirana. 

Po pobjedu u kategoriji do 90 kilograma ostvarili su Marko Bubanja, Predrag Stanjević i Lazar Ćupić, do 100 kilograma Danilo Pantić izgubio je meč za medalju, dok je Anto Dubreta zaustavljen u repesažu.

Portal Analitika