Fudbal

Seltik osvojio titlulu prije početka plej-ofa!

Koliko smisla ima škotski šampionat od sloma Glazgov Rendžersa najbolje pokazuje totalna Seltikova dominacija koja vjerovatno više nije zanimljiva ni navijačima Kelta.
Seltik osvojio titlulu prije početka plej-ofa!
Portal AnalitikaIzvor

Seltik je prvi u Evropi kada se računaju iole ozbiljna prvenstva, obezbijedio titulu prvaka. Tri kola prije kraja ligaškog dijela prvenstva, Seltik je pobjedom od 5:0 u gostima protiv Hartsa obezbijedio 48. titulu prvaka Škotske. Ovo im je šesta uzastopna titula u Premijer ligi.

O kakvoj je dominaciji riječ, najbolje govori to što je Seltik matematički ovjerio šampionsku krunu čak i prije početka plej-ofa. Dakle u ligaškom dijelu se igraju još tri kola, a potom kreće plej-of u kojem će biti odigrano još pet prvenstvenih rundi.

Štaviše, moći će da kalkulišu što se tiča rasporeda u ostatku lige i timova koji se bore za plasman u Evropu. Njihov ljuti rival Glazgov Rendžersi su trenutno treći i bore se za izlazak u Evropu, a Seltik bi u teoriji mogao da „smanji gas“ kada bude igrao protiv direktnih rivala Glazgov Rendžersa.

Ipak, Seltiku i dalje ostaje da juri vječitog rivala u najvažnijoj kategoriji - broju titula! Rendžersi imaju 54 trofeja nacionalnog prvaka... 

Portal Analitika