Region

Zatvorena birališta u Srbiji, ubjedljiva pobjeda Vučića

Prema rezultatima Ipsosa, Aleksandar Vučić pobijedio je u prvom krugu na predsjedničkim izborima u Srbiji, prenosi RTS. Na osnovu 70,7 odsto obrađenog uzorka te agencije, za Aleksandra Vučića glasalo je 55,2 odsto birača, a drugi je Saša Janković kome je glas dalo 16 odsto izašlih na glasanje. Slijede Luka Maksimović, Vuk Jeremić i Vojislav Šešelj. Prema procjenama Ipsosa glasalo je oko 55 odsto birača.
Zatvorena birališta u Srbiji, ubjedljiva pobjeda Vučića
Portal AnalitikaIzvor

Na izborima za predsjednika Srbije, prema podacima agencije Ipsos, do 19 sati je glasalo 49,8 odsto birača. Kako prenosi Tanjug, prošle godine na parlamentarnim izborima u isto vrijeme izlaznost je bila 51,6 odsto. 

Državljani Srbije u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD glasali su juče od 7 do 20 časova po lokalnom vremenu.

Za glasanje na Kosovu i Metohiji, RIK je odredila 90 biračkih mjesta, na kojima je upisano 105.929 birača. U zavodima za izvršenje zavodskih sankcija ima 29 biračkih mjesta, na kojima može da glasa 9.326 birača.

U Srbiji je na snazi predizborna tišina koja traje do 20 časova, kada se zatvaraju biračka mjesta.

Prema procjenama, izlaznost na predsjedničkim izborima u 13 sati bila je 24,9 odsto, do 10 sati 10,56 odsto, a do 9 sati ujutru glasalo je 5,8 odsto birača.

Podsjećamo, glasači na ovim predsjedničkim izborima biraju između 11 kandidata: Saše Jankovića, Vuka Jeremića, Miroslava Parovića, Saše Radulovića, Luke Maksimovića, Aleksandra Vučića, Boška Obradovića, Vojislava Šešelja, Aleksandra Popovića, Milana Stamatovića i Nenada Čanka.

Najviše izgleda za pobjedu u prvom, pa i u eventualnom drugom krugu, istraživanja javnog mišljenja daju premijeru i vođi Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću.

Izvor: N1 Info, Blic

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Portal Analitika