Fudbal

Venger: Penzija znači smrt!

Još se niko nije oglasio i rekao - ostaje. Ili - ide. Mada, sudeći po tome kako se posljednjih sedmica ponaša i kako u javnosti nastupa Arsen Venger čini se da će i poslije ove sezone nastaviti da sjedi na klupi Arsenala.
Venger: Penzija znači smrt!
Portal AnalitikaIzvor

Tim prije što su mediji u Engleskoj prije tri dana prenijeli informaciju da je upravu Tobdžija obavijestio da pristaje da produži ugovor do 2019. Dok čekamo potvrdu te vijesti jasno je samo da se francuski stručnjak ne predaje i da će - da li na Emiratima ili na nekoj drugoj adresi - nastaviti da se bavi ovim poslom.

“Neću se penzionisati. Penzija je za mlade ljude. Za stare ona znači - umiranje“, rekao je Venger u osvit derbija 30. kola Premijer lige u kome njegov tim od 17.00 dočekuje Mančester Siti.

Situacija u Arsenalu je u najmanju ruku panična kad su rezultati u pitanju. Ekipa je eliminisana iz Lige šampiona pošto joj je Bajern spakovao deset komada u dvije utakmice, u prvenstvu za vodećim Čelsijem zaostaje čak 19 bodova, trenutno se čak nalazi i van mjesta koje vodi u Ligu Evrope (po plasman u na tabeli), pa joj jedina utjeha ostaje polufinale FA kupa gdje će za rivala imati, takođe, Građane.

„Naravno da i dalje osjećam istu slast za pobjedama kao i kad sam došao u ovaj klub. Sad, međutim, nosim veći pritisak na ramenima nego prije 20 godiona, ali su glad i požuda i dalje jednaki. Kad vidite gdje je klub bio kad sam dolazio, a gdje je sad sve je jasno... Pazite, kad sam došao ovdje je radilo 70 ljudi, danas ih je 700. Jedna dionica Arsenala vrijedjela je 400 funti, danas vrijedi 18.000 funti. Samo da vam kažem, ja nemam nijednu dionicu“.

Navijače, pak, briga za finansije. Oni traže dobre rezultate. A njih odavno nema. Samo dva FA kupa u posljednjih 13 godina malo su za klub iz sjevernog Londona.

„Da li osjećam strah? Ne. Priprema naredne utakmice zasniva se na požudi i nadi. Mrzim poraz. Radim posao trenera 34 godine i još nisam sreo neko ko mi je rekao: „možeš sebi da priuštiš da izgubiš meč u u ovom kolu“. To ne postoji, niti sebi smijete da dozvolite takvu vrstu razmišljanja. Čak i kad je riječ o kontrolnim utakmicama prije početka sezone. Naprotiv, morate da budete posvećeni tome da dobijete naredni meč“.

Za kraj, imao je Arsen Venger poruku za onaj dio pristalica Arsenala koji traže da napusti klub.

„Mogu da razumijem navijače koji nisu srećni zbog poraza, ali jedini put do trijumfa je da se držimo zajedno sa publikom i damo apsolutno sve od sebe do kraja sezone. To je sve što možemo da uradimo“, uvjerava Profesor.

Mozzartsport.com

Portal Analitika