Fudbal

Neki novi Atletiko: Evo koga sve dovodi Simeone

Atletko Madrid na tabeli španske Primere se nalazi na četvrtom mjestu i nije ni blizu nivoa iz prošlih sezona. Spekulisalo se čak o odlasku Dijega Simeonea, međutim od toga nema ništa. Argentinac ostaje na klupi Atletika i ima jasne namjere – parirati Barseloni i Realu i naredne sezone.
Neki novi Atletiko: Evo koga sve dovodi Simeone
Portal AnalitikaIzvor

Klub se seli na novi stadion, a Simeone želi biti dio priče i ima popis sa željama igrača s kojim bi pojačao ekipu koja je prošle sezone igrala finale Lige šampiona.

Izvjesno je da će Grizman za rekordnu odštetu preseliti u Junajted ili Bajern. A kada se to i dogodi Čolo ima alternativu – 100 miliona zarađenih od Francuzovog transfera uložiće u dovođenje Edinsona Kavanija iz PSŽ-a ili Aleksisa Sančeza iz Arsenala, što bi vjerovatno bio i rekordni transfer u istoriji kluba.

Argentinski trener, koji je na klupi Atletika već šest godina, ima popis pojačanja i za ostale pozicije, a prvo ime koje se spominje je 24-godišnji Fabinjo iz Monaka. Mladi Brazilac u francuskoj ligi igra fenomenalno. Postigao je ukupno 11 golova u svim takmičenjima za Monako ove sezone. Može igrati desnog beka i defenzivnog veznog, a upravo takve igrače Simeone obožava.

Osim njega, sa pozajmice iz Alavesa se vraća Teo Ernandez koji će konkurisati na lijevoj strani. Francuz koji ima samo 19 godina sada je spreman odgovoriti na zadatke koje će Simeone pred njega postaviti.

S obzirom na Tijagov odlazak sa Visente Kalderóna Atletiku će biti potrebna zamjena na poziciji kreativnog veziste. Na Simeoneovom popisu želja spominje se Slovenac Kevin Kamp. Uz njega bi sredinu terena mogao pojačati Seviljin Vitolo koji takođe može igrati na nekoliko pozicija.

Portal Analitika