Politika

Abazović šef GP URA od 9. aprila

Poslanik u Skupštini Crne Gore Dritan Abazović jedini je kandidat za novog predsjednika Građanskog pokreta Ujedinjena reformeka akcija (URA). To je odlučeno na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva i Centralnog odbora Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija. Odlučeno je da kongres bude održan 9. aprila u Podgorici, a prema informacijama Dana, utvrđeno je da će brojati 450 delagata.
Abazović šef GP URA od 9. aprila
Portal AnalitikaIzvor

Abazovića su predložili svi opštinski odbori GP URA, a pošto je to juče verifikovano, on će biti jedini kandidat. Za potpredsjednike je predložen veliki broj kandidata, a finalna lista biće poznata za nekoliko dana. Svi odbori su u poslednjih mjesec dana mogli da predlažu kandidate za stranačke funkcije, s obzirom da je bila pokrenuta izborna procedura u stranci. Na sjednici Centralnog odbora definisan je plan troškova održavanja kongresa GP URA, koji će, prema nezvaničnim saznanjima, biti održan u staroj zgradi Vlade. Prvobitni plan je podrazumijevao da kongres bude održan nakon što bude poznat epilog lokalnih izbora u Nikšiću. Međutim, opozicija je bojkotovala te lokalne izbore.

Dosadašnji čelnik te političke grupacije Žarko Rakčević odlučio je da se ne kandiduje za tu funkciju na predstojećem kongresu stranke, što je potvrdio na stranačkim sjednicama, a kasnije i u javnosti.

Rakčević je ranije kazao da Abazović ima podršku stranačkih organa i da je došlo vrijeme da Crna Gora testira svoj građanski kapacitet i da pripadnik jednog manjinskog naroda Albanac, Bošnjak, Musliman ili Hrvat bude na čelu jedne građanske stranke.

Izvor: Dan

Portal Analitika