Društvo

"Kavčanima" pomagali i forenzički stručnjaci?

Bivši pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić bio je u stalnoj komunikaciji sa članovima kavačke kriminalne grupe i to ne zbog vršenja službene dužnosti i službe koju obavlja, što potvrđuju prikupljene mjere tajnog nadzora, navodi se u optužnici Saše Čađenovića protiv kavačkog klana.
"Kavčanima" pomagali i forenzički stručnjaci?
Portal AnalitikaIzvor

Kako pište Pobjeda, prisluškivani razgovori potvrdili su i da je odbjegli Slobodan Kašćelan dominantan u odnosu na ostale članove kavačke grupe, jer je upravo on taj koji izdaje naređenja i uputstva, daje savjete, te da izuzetno brine o „zaštiti ličnog fizičkog integriteta“. Osim Kašćelana, vrhu ove kriminalne piramide pripada i Igor Božović, koji je do detalja upućen o dešavanjima unutar grupe, iako se već duže vrijeme nalazi iza zidina spuškog zatvora na izdržavanju višegodišnje robije.

Mobilne telefone koje je policija prošlog ljeta oduzela od Tripa Moškova, Igora Andrića i Ilije Dedovića nije bilo moguće vještačiti. Naime, kako vještaci navode, telefoni su enkriptovani, odnosno nemoguće ih je dešifrovati jer se u aparatima nalazi dupla zaštita u vidu pasvorda. Zato nije bilo moguće iz njih „izvući“ poruke i ostale podatke. Tužilaštvo je iz ovog nalaza vještaka zaključilo da su se zaštitom uređaja bavile osobe sa forenzičkim znanjima.

Prema navodima optužnice, petnaestočlana kavačka grupa tereti se za zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaju droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte  sigurnosti i pranje novca.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika