Fudbal

Murinju kriv novinar: Kažete ravnopravan meč?

Žoze Murinjo nakon svakog neuspješnog rezultata svog tima traži krivca sa strane, a ovoga puta ga je pronašao u novinaru Bi-Bi-Sija, prema kojem je bio prilično neprijatan nakon utakmice sa Vest Bromvič Albionom na Old Trafordu (0:0).
Murinju kriv novinar: Kažete ravnopravan meč?
Portal AnalitikaIzvor

Crveni đavoli su imali veliki broj pokušaja tokom utakmice, 75 posto loptu u svom posjedu i 15 udaraca više ka golu protivnika, ali nisu uspjeli da pronađu put do protivničke mreže.

Menadžera Junajteda je iznerviralo pitanje da li je utakmica bila ravnopravna?

"Milite da je meč bio izjednačen? Mogu samo da se smijem. Žao mi je što to moram da kažem, ali glupo vam je pitanje. Kada jedan tim jednom pređe polovinu terena za 90 minuta, a njegov protivnik pokušava, pokušava i pokušava, vi pitate da li je bilo ujednačeno? David de Hea je spavao, na kraju je radio neke smiješne stvari, smijao sam se tome. Jedan tim je imao loptu, drugi nije, jedan tim je pokušavao da pobijedi, a drugi da osvoji bod. Jedan golman je radio smiješne stvari, a drugi je imao tri velike odbrane", rekao je Murinjo.

Junajtedu je ovo bio 11. remi u ovoj sezoni.

"Imamo puno remija ove sezone. Timovi ovdje dolaze samo da se brane, golmani dolaze ovdje da budu igrači utakmice. Mi ne možemo da postignemo gol čak ni kada smo u situacijama jedan na jedan", rekao je Portugalac.

Mozzartsport.com

Portal Analitika