Rukomet

Budućnost pobijedila Podravku

Rukometašice Buddućnosti pobijedile su danas u Ljubljani ekipu Podravke iz Koprivnice 21:19 (12:10), na startu trećeg turnira Regionalne lige.
Budućnost pobijedila Podravku
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost je dobila i prvi međusobni duel pred svjim navijačima, a u Ljubljani upisala je četvrti trijumf u regionalnom takmičenju ove sezone. Pred svojim navijačima ostvarila je i pobjedu protiv Vardara, dok je prošlog vikenda u Koprivnici slavila u duelu sa Krimom i izgubila od Vardara.

Podravka je pružila snažan otpor oslabljenoj Budućnosti i u 43. minutu imala prednost od tri gola (17:14). Sam finiš pripao je podgoričkom timu, koji je uspio da preokrene rezultat i dođe do pobjede. Budućnost je protiv Podravke nastupila bez Katarine Bulatović, Kristine Neagu i Dragane Cvijić.

U Ljubljanu nijesu otputovale Milena Raičević, golman Darli Zogbi de Paula, desni bek Đurđina Malović i pivot Suzana Lazović.

Njefikasnije u ekipi Budućnosti bile su Đurđina Jauković, Dijana Ujkić i Neli Irman sa po četiri, dok su po gol manje postigle Ivona Pavićević i Itana Grbić. U ekipi Podravke bolje od ostalih bile su Ivana Dežić sa pet i Ivona Mrđen sa četiri gola. Podgorički tim sjutra sastaće se sa Krimom.

Crnogorskom prvaku dueli u Ljubljani su generalna proba pred nastavak Lige šampiona i četvrtfinalne okršaje sa Larvikom, 9. i 15. aprila.

Portal Analitika