Podgorica

Ove godine Zlatica dobija i Dom zdravlja

Višenamjenski objekat za potebe građana Zlatice i okolnih mjesnih zajednica biće sagrađen tokom ove godine, navodi se u saopštenju Glavnog grada.
Ove godine Zlatica dobija i Dom zdravlja
Portal AnalitikaIzvor

Glavni grad je stvorio finansijske pretpostavke za realizaciju tog projekta. Usvajanjem Budžeta za tekuću godinu opredijeljenja su sredstva za izgradnju tog objekta u vrijednosti od 200 hiljada eura.

Takođe,  definisano je Idejno rješenje i u toku je izrada Glavnog projekta koji će biti gotov najkasnije do kraja aprila ove godine. Idejnim projektom je predviđeno da taj objekat ima oko 600 m2 bruto površine u okviru kojeg će se nalaziti pošta, apoteka, prostorije za klub penzionera, prostorije za udruženja građana, Dom zdravlja, koji će obezbjeđivati primarnu zdravstvenu zaštitu za 15 hiljada građana, u sklopu kojeg će biti prostorije za izabranog ljekara za odrasle i djecu, patronaža, savjetovalište, ginekologija, laboratorija i ostale prateće prostorije,  a projektom je predviđena i izgradnja dovoljnog broja parking mjesta i zelenih površina. 

Nakon izrade Glavnog projekta u maju će  biti raspisan tender za izbor najpovovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova.

Na osnovu dosadašnjeg iskustva izgradnje objekta tih gabarita i namjene sigurni smo da će građani Zlatice i okolnih naselja najkasnije do kraja godine biti u prilici da koriste sve usluge i sadržaje tog višenamjenskog objekta. Kao i za druge projekte koje smo uspješno realizovali, Glavni grad je uvjeren da će i ovaj biti relizovan na zadovoljstvo građana tog dijela grada koji će dobiti nove sadržaje i kvalitetne usluge, dodaje se u saopštenju.

 

 

 

Portal Analitika