Politika

Vujanović očekuje pobjedu Vučića

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović rekao je da vjeruje da će Aleksandar Vučić biti predsjednik Srbije, navodeći da članstvo naše države u NATO-u neće poremetiti odnose Podgorice i Beograda.
Vujanović očekuje pobjedu Vučića
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je novinarima, nakon svečane sjednice SO Ulcinj posvećene Danu opštine, rekao da poštuje Vučića zbog, kako je pojasnio, svega što čini za dobrosusjedske odnose Crne Gore i Srbije.

“Za njegovu posvećenost stabiilnosti i partnerstvu i razvoju regiona. Siguran sam da se prepoznalo u Srbiji njegova posvećenost ekonomskom razvoju i postizanju boljeg životnog standarda u Srbiji i uvjeren sam da će kroz to što se prepoznalo on uspjeti na ovim izborima da bude i predsjednik Republike Srbije”, istakao je.

On je ocijenio da članstvo Crne Gore u Alijansi ne može uticati na odnose sa Srbijom.

“To je stvar naših spoljnih politika. I mislim da se spoljne politike moraju uvažavati i u smislu poštovanja suvereniteta i ravnopravnosti svake države”, kazao je Vujanović.

Na pitanje da li dogovor o razgraničenju sa Kosovom može ići Arbitražnom sudu uz saglasnost i da li je Vlada spremna na tu verziju dogovora ako se ne postigne demarkacija granica, Vujanović je podsjetio da je u Crnoj Gori ratifikovan u Sporazum o granici.

„Imamo razumijevanje i strpljenje za ono što će se na Kosovu odlučiti i smatramo da će se na Kosovu pažljivim odnosom, uz strpljenje koje Crna Gora ima, izvršiti ratifikacija. Očekujemo da je to interese građana Kosova, čiji vizni režim zavisi od toga i Crna Gora će sa pažnjom i punim strpljenjem čekati odluku parlamenta Kosova.“, rekao je Vujanović.

On je dodao da je uvjeren da će se to pitanje u kosovskom parlamentu rijčiti pažljivim odnosom i strpljenjem.

Vujanović je Ulcinjani,a, predsjedniku Skupštine Opštine i predsjedniku Opštine čestitao praznik.

On je rekao da je uvjeren u valorizaciju prirodnih potencijala Ulcinja i u šansu da se u saradnju sa Vladom i svima koji su posvećeni razvoju opštine ti potencijali valorizuju.

Vujanović je naveo da je razgovarao i sa predsjednikom Albanije, Bujarom Nišanijem i o odnosima dvije države, koji su, kako navodi, sadržajni i prijateljski.

Prema njegovim rijčima, sa Nišanijem je razgovarao o prostoru za saradnju koji postoji za obje države i kome je Crna Gora posvećena.

"Iskazujemo zadovoljstvo što je predsjednik Nišani ovdje i da smo bili u prilici da i nadalje afirmišemo ono što je zaista šansa razvoja naših odnosa i prilika da afirmišemo sve ono što smo zajednički postigli", rekao je Vujanović.

Portal Analitika