Politika

Evo koje ministarstvo ima najviše, a koje najmanje zaposlenih

Vlada Duška Markovića broji 19 ministarstava. Portal Antena M provjereio je koliki broj službenika zapošljavaju, te da li je povećan ili smanjen broj zaposlenih u odnosu na prethodni saziv Vlade koji je vodio Milo Đukanović.
Evo koje ministarstvo ima najviše, a koje najmanje zaposlenih
Portal AnalitikaIzvor

Do većine podataka Antena M je došla, dok određeni broj Ministarstava nije odgovorio na pitanja. Evo gdje je najveći broj zaposlenih, a gdje najmanji.

U Ministarstvu finansija zaposleno je 278 ljudi, podaci su koji se mogu naći na njihovom sajtu.

U februaru u Ministarstvu vanjskih poslova bilo je zaposleno 230 službenika.

"Prvog oktobra prošle godine u MVPEI je bilo zaposleno 290 službenika i namještenika", navodi se u odgovoru, koji pokazuje da je broj zaposlenih znatno umanjen.

U Ministarstvu odbrane u februaru je bilo 212 zaposlenih lica.

"Prije izbora Predraga Boškovića za ministra odbrane, u Ministarstvu odbrane bilo je 210 zaposlenih. Do povećanja broja zaposlenih došlo je zbog popunjavanja upražnjenih radnih mjesta imenovanjem državnog sekretara i određivanjem v.d. generalnog direktora Direktorata za materijalne resurse", objašnjavaju iz ovog resora.

U novom Ministarstvu sporta je zaposleno najmanje ljudi-sedam službenika, koji su preuzeti od Uprave za sport i mlade u skladu sa Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave.

"Pored ministra od visoko rukovodnog kadra u Ministarstvu su i sekretar i dva generalna direktora. Takođe 6 lica je bilo angažovano po osnovu Ugovora o privremenim poslovima, od kojih je trima licima prestao radni odnos na dan 31.12.2016., a ostalima traje do 31.03.2017. Riječ je o ugovorima zaključenim u vrijeme bivše Uprave za sport i mlade", objasnili su iz Vladinog biroa.

U Ministarstvu kulture smanjili su broj zaposlenih.

Trenutni broj službenika je 30, dok je u posljednjem mjesecu prošlog saziva Vlade broj zaposlenih bio 32.

Broj zaposlenih u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava je 23, dok je prethodnom sastavu Vlade bio 24.

U novom Ministarstvu javne uprave zaposlena su 84 službenika, dok, kako nam je saopšteno, tri službenika ostvaruju nadoknadu u skladu sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima.

"Naše Ministarstvo, kao što je poznato je novoformirano. Ministarstvo javne uprave je preuzelo dio iz ukinutog Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije i dio zaposlenih ( državna uprava i lokalna samouprava) iz Ministarstva unutrašnjih poslova", navodi se u odgovoru.

Dobjeni su podaci i kada je posrijedi broj zaposlenih u Ministarstvu pravde.

"Na dan 27. novembra 2016. – 61 zaposlenih, a na dan 13. februara 2017. – 58 zaposlenih", navodi se u odgovoru.

U februaru u Ministarstvu rada i socijalnog staranja bila su zaposlena 102 službenika.

Tokom 2016. u tom Ministarstvu je bilo 107 službenika.

"Napominjemo, da se broj zaposlenih mijenja, usled prestanka radnog odnosa zbog odlaska zaposlenih u penziju i sporazumnog prestanka radnog odnosa", navodi se u odgovoru tog resora.

I prošle godine kao i trenutno, Ministarstvo prosvjete ima 102 sistematizovana radna mjesta, od čega je u prošloj godini u septembru bilo zaposleno 80 izvršilaca, a u januaru ove godine 76, podaci su do koje došao portal Antena M.

U februaru u Ministarstvu održivog razvoja i turizma bilo je 146 zaposlenih.

"U novembru 2016. prije određenih kadrovskih promjena, u Ministarstvu održivog razvoja i turizma su bila 152 zaposlena lica. U Direkciji javnih radova, koja je tada bila u sastavu našeg Ministarstva, a sada je prešla u sastav Ministarstva saobraćaja i pomorstva bilo je 35 zaposlenih. Nemamo podatak koliko zaposlenih u toj direkciji ima sada, s obzirom na to da je u sastavu Ministarstva saobraćaja i pomorstva", navodi se u odgovoru.

U Ministarstvu zdravlja zaposleno je 45 državnih službenika.

U prošlom sazivu Vlade, u Ministarstvu zdravlja bila su zaposlena 44 službenika.

U novembru 2016. bilo je 109 zaposlenih u Ministarstvu ekonomije, od čega je 14 zaposlenih iz organa u sasatvu, tj. Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

U januaru 2017. broj zaposlenih u Ministarstvu ekonomije je 106, od čega je 14 iz Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

U Ministarstvu nauke su zaposlene 24 osobe, a isti broj zaposlenih je bio i u prethodnom sazivu Vlade.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja ima 91 zaposleno lice.

Takođe, isti broj zaposlenih u Ministarstvu bio je i u prethodnom sazivu Vlade.

Iako je portal Antena M poslao pitanja i svim ostalim Ministarstvima, kao i Generalnom sekretarijatu Vlade odgovora nije bilo ni nakon dva mjeseca.

Izvor: Antena M

Portal Analitika