Crna hronika

Velimiroviću prijete i traže da optuži Katnića

Bivši pripadnik Ravnogorskog pokreta Mirko Pajo Velimirović koji se sa Specijalnim tužilaštvom dogovorio o sporazumnom priznanju krivice dobio je, od časa kada se vratio na Kosovo, niz ozbiljnih prijetnji od određenih parabezbjednosnih struktura iz Srbije da bi promijenio iskaz u slučaju pripreme terorističkih napada, saznaje Pobjeda.
Velimiroviću prijete i traže da optuži Katnića
Portal AnalitikaIzvor

Velimirović, čije sporazumno priznanje je prihvatio Viši sud u Podgorici 5. decembra prošle godine, nalazi na Kosovu a prijetnje su upućene i članovima njegove porodice koja se nalazi u Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici.

Zavetnici

- Iza prijetnji stoje parabezbjednosne strukture bliske proruskoj nacionalističkoj organizaciji Zavetnici, koju kontroliše Nemanja Ristić, takođe osumnjičen za pripremu terorističkih napada u Crnoj Gori, rekao je izvor Pobjede. Izručenje Ristića koji je javno obznanio veze sa ruskom Federalnom službom bezbjednosti odbio je zvanični Beograd uz objašnjenje da krivično djelo nije urađeno u Crnoj Gori.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama Pobjede, plan tih struktura je da ,,slome“ Velimirovića i da ga natjeraju da potpiše u nekom od sudova u Srbiji ovjereno, priznanje da je bio ,,primoran da u Specijalnom tužilaštvu i pred Višim sudom ispriča da je bilo pripreme terorističkog napada u Crnoj Gori“.

I da je zajedno sa specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem izmislio da je bilo pripreme terorističkog napada u Crnoj Gori.

Iako akcija parabezbjednosnih ekipa ne bi imala bilo kakvo pravno dejstvo s obzirom na to da je priznanje Velimirovića procesno pravno gotova stvar, usmjerena je na prepariranje javnog mjenja da je slučaj pripreme terorističkih napada ,,montiran“.

Velimirović je tokom svjedočenja priznao da je nabavio automatske puške za sukobe u Podgorici, ali da je onemogućio da se unesu u Crnu Goru i da ih je bacio u jezero na Kosovu.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika