Politika

Marković sa čelnicima Ulcinja: Bolja infrastruktura za veće prisustvo investitora

Da bi jasno iskazane namjere starnih investitora bile realizovane u Ulcinju, potrebno je dalje jačanje sveukupne infrastrukture te veći nivo efikasnosti kako državne tako i lokalne administracije, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika Opštine Ulcinj Nazifa Cungua i predsjednika Skupštine opštine Ljora Nrekića upriličenog povodom sjutrašnjeg Dana opštine.
Marković sa čelnicima Ulcinja: Bolja infrastruktura za veće prisustvo investitora
Portal AnalitikaIzvor

 

Predsjednik Marković je ukazao na kompleksnost finansijske situacije i potrebu štednje i racionalne potrošnje, ali istakao da razvojna komponenta ne smije biti ugrožena.

Ukazujući na značaj putne infrastrukture, predsjednik je naveo da je za opštinu Ulcinj za 2017. godinu sa državnog nivoa izdvojeno 9,5 miliona eura, od čega je najviše za put Ulcinj – Krute.

Pored putne, predsjednik je istakao važnost i poboljšanja komunalne infrastrukture kao i unaprjeđenje efikasnosti funkcionisanja na graničnim prelazima. Čelnici Ulcinja su najavili pomake u komunalnoj inftrastrukturi, zahvalivši se i Vladi na finansijskoj podršci u tom dijelu. Konstatovana je podrška od 2,2 miliona eura kroz program Direkcije javnih radova za 2017. godinu za različite infrastrukturne projekte, saopšteno je iz vlade.

Zajednički je ukazano na potrebu povećanja hotelskih kapaciteta na području Ulcinja, a u tom kontekstu premijer je ukazao na ozbiljno interesovanje renomiranih kompanija Karizma i TUI koje žele da ulažu u Ulcinjsku rivijeru.

Predsjednici Cungu i Nrekić su takođe istakli potrebu rješavanja problema divlje gradnje na prostoru njihove opštine i ukazali na pomake koje su napravili u usvajanju prostorno planske dokumentacije, kao preduslova za sređivanje stanja u ovoj oblasti.

Cungu je istakao da postoji izuzetno veliko interesovanje investitora za ulaganje u Ulcinj te da vjeruje da zajedno sa Nrekićem mogu obezbijediti i podršku dijaspore daljem razvoju grada.

Portal Analitika