Politika

Demokrate protestovale u Nikšiću: Nećemo dozvoliti jednoumlje

Predstavnici Demokratske Crne Gore, predvođeni predsjednikom stranke Aleksom Bečićem, organizovali su danas protestni skup ispred zgrade nikšićke Skupštine Opštine, uoči početka konstitutivne sjednice lokalnog parlamenta.
Demokrate protestovale u Nikšiću: Nećemo dozvoliti jednoumlje
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik Demokrata, Momo Koprivica, kazao je da bez ponavljanja izbora u Nikšiću nema razrješenja krize na državnom nivou.

„Nećemo dati Nikšić, niti dozvoliti jednoumlje u ovom gradu, koji je simbol Crne Gore“, rekao je Koprivica.

On je dodao da „neće biti marionete ni istoka, ni zapada, niti služiti za ničije potkusurivanje“, već da će raditi isključivo u interesu Crne Gore.

Komunalna policija je prije početka skupa pokušala da ukloni agregat kako bi onemogućila ozvučenje, ali to nijesu dozvolili predstavnici Demokrata. 

Oni su uključili agregat i obezbjeđivali ga do kraja protesta.

Predstavnici mladih Demokratskog fronta (DF), koje su podržali članovi Socijalističke narodne partije (SNP) i Demosa, održali su, kako su kazali, performans prije početka konstitutivne sjednice i položili vjenac ispred vrata zgrade Opštine.

Predstavnike DF-a, Marko Kovačević, kazao je da neće dozvoliti da Nikšić „bude pokopan, kao što to radi aktuelna vlast“.

Portal Analitika