Politika

NOVA: Crna Gora se u Alijansi smatra osvojenom teritorijom

Ratifikacija Protokola o pristupanju NATO-u u američkom Senatu jasno je pokazala da se Crna Gora u tom savezu smatra osvojenim parčetom obale i teritorije, a ne slobodnom zemljom kakva bi trebala da bude, smatraju u Novoj srpskoj demokratiji (NOVA).
NOVA: Crna Gora se u Alijansi smatra osvojenom teritorijom
Portal AnalitikaIzvor

"Jedina bitnost Crne Gore, kao imena tog osvojenog parčeta obale i teritorije, jeste što se, kroz njeno časno ime, neko može narugati Rusiji ili, kako oni kažu, poslati joj snažnu poruku", ocijenjeno je iz NOVE.

Kako su kazali iz te partije, od suverenosti i nezavisnosti Crne Gore „ostali su samo dugmići“. 

Iz NOVE je saopšteno da nijednom riječju, od onih koji su glasali „za“ u Senatu SAD-a, nije pomenut nijedan konkretan interes koji Crna Gora ima od članstva u tom, kako se navodi, ofanzivnom vojnom savezu. 

"Prirodno je da je njima najvažniji njihov interes, jer su birani od američkog naroda da rade u interesu Amerike", dodali su iz NOVE.

Kako su kazali, interese Crne Gore morali bi da određuju njeni građani. "A svima je poznato šta oni misle o NATO integracijama i nije nikakva tajna da su dvije trećine njih protiv ovog vojnog saveza".

"Zbog toga su isti oni izdajnici iz vremena rata 1999. godine, a koji su zahvaljujući bezbjednosnim službama NATO-a i dalje na vlasti u Crnoj Gori, izvršili nalog njihovih poslodavaca i predali našu zemlju agresoru", kaže se u saopštenju NOVE.

Kako se navodi, samo se tupavim ljudima može prodati priča kako će, zbog bezbjednosti Crne Gore, SAD rizikovati bezbjednost sopstvenih građana, tako što će slati svoju djecu da ginu na Balkanu, ili rizikovati bezbjednost svojih gradova od nuklearnog udara protivnika.

"Veliki ne zovu u ovo društvo male da bi zadovoljili i ispunili interese marionetskih država, već da „poklope“ njihove teritorije koje mogu poslužiti kao nosači aviona za eventualni rat sa Rusijom", saopšteno je iz NOVE.

U toj partiji, kako su kazali, žele da Crnu Goru vrate slobodnoj volji njenih građana."I tako je, od parčeta obale i teritorije koja služi interesima velikih sila u NATO paktu, pretvorimo u slobodnu zemlju koja bi bila vojno neutralna i imala korektne odnose sa svima, od Rusije i Kine do SAD-a i Velike Britanije".

"Pred nama je brutalna aneksija Crne Gore koja je otpočela bombardovanjem Crne Gore i Srbije 1999. godine i od tada se naš narod organizuje i priprema za pružanje otpora u uslovima okupacije", kaže se u saopštenju.

Kako su naveli, što se tiče odnosa prema budućem prisustvu NATO vojnika na teritoriji Crne Gore, prema njima će iskazati duboko prezrenje na svakom mjestu i imati odnos kao prema svakom drugom okupatoru.

"Onako kako smo ispratili sve osvajače, ispratićemo i NATO pakt jer sloboda je bila i ostala vrhovna vrijednost ovog naroda", zaključili su iz NOVE.

Portal Analitika