Nastavljen kontinuitet dobrih rezultata

Crnogorski karatisti osvajanjem 13 medalja na seniorskom Balkanskom prvenstvu nastavili su kontinuitet dobrih rezultata na velikim takmičenjima i napravili dobru uvertiru za šampionat Evrope, saopšteno je iz Karate saveza.
Nastavljen kontinuitet dobrih rezultata
Portal AnalitikaIzvor

Karate reprezentacija Balkansko prvenstvo u Čačku završila je sa 13 medalja - dvije zlatne, osam srebrnih i tri bronzane.

Saopšteno je da je to najbolji rezultat crnogorskih seniora na tom takmičenju. 

Zlatna odličja osvojili su Nenad Dulović i muški kata tim, u sastavu Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Vladimir Mijač, srebrni su bili muški i ženski timovi u borbama i ženski tim u katama, Marina Raković (do 68), Dragana Konjević (preko 68), Jelena Maksimović (do 61), Almir Cecunjanin (preko 84) i Mijat Vojvodić u katama.

Bronzana medalja pripala je Biserki Radulović u katama, Arseniju Tadiću (do 67) i Ani Drašković (do 55). 

Dulović, koji je početkom godine bio srebrni na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Sofiji, zahvalio se selektoru Slavenku Bajić, treneru u podgorčkom klubu Omladinac, Žarku Rakoviću i Savezu. 

"Zadovoljan sam svojim nastupom, očekivao sam zlatnu medalju, išao sam sa namjerom da je osvojim i uspio sam u tome. Imao sam težak raspred, ali sam i potvrdio kvalitet", kazao je Dulović na konferenciji za novinare.

Dulović je u finalnom meču kategorije do 60 kilograma pobijedio Makedonca Gorana Nikolovskog 3:0. 

Na putu do finala ubjedljivo je slavio protiv Aljbiona Idizija iz Makedonije 8:0, Rumuna Irinela Barbua 8:0, Ejupa Gulera iz Turske 2:0 i u polufinalu Emila Pavlova iz Makedonije.

"Nadam se da ću do šampionata Evrope biti još spremniji i da ću se i sa tog šampionata vratiti sa jednom od medalja. Prvo Balkansko seniorsko prvenstvo i najbolje izdanje do sada. Završio sam turnir bez izgubljenog poena. Nastaviću da radim i nadam se da ću i Turskoj biti na istom nivou", kazao je Dulović.

Član zlatnog kata tima, Vuković kazao je da se odluka selektora Jugoslava Bukilića da timu priključi Mijča pokazala kao odlična. 

"On je donio dobru atmosferu, nešto novo i to je rezultiralo zlatom. Pobijedili smo na startu Srbiju, a u polufinalu i finalu Hrvatsku i Tursku osvajače medalja na evropskim i svjetskim seniorskim prvenstvima. Pokazali smo veliki kvalitet i napredak", kazao je Vuković.

On je kazao da će crnogorski tim biti debitant na EP, ali da očekuje da se i tamo predstave na najbolji način.

"Želimo da se što bolje predstavimo, nadamo se borbi za medalju. Hvala selektiru što je vjerovao u nas, što je istrajao i prešao preko stvari koje baš i nemaju veze sa sportom. Hvala klubovima Bar i Podgorica", kazao je Vuković. 

Njegov reprezentativni i klupski kolega iz Podgorice, Mijat Vojvodić, kazao je da ga raduju medalje posebno ako se ima u vidu da se poslije pola godine vratio na tatami. 

"Kao tim smo kratko trenirali, ali i to je dalo rezultat. Sa Mijačem smo dobili pozitivnu atmosferu, tim ide uzlaznom putanjom i vjerujem da i na EP možemo da budemo konkurentni, a zašto ne i napravimo iznenađenje", rekao je Vojvodić.

Selektor u kazama, Jugoslav Bukilić, kazao je da je izuzetno zadovoljan nastupom kata selekcije. 

"Imamo mlade timove, u kojima su tri juniora i jedan mlađi senior. Posebno sam zadovoljan što smo u sve četiri takmičarske kategorije osvojili medalje. Muški tim je poslije dužeg vremena osvojio zlatnu medalju što nam godinama nije polazilo za rukom", rekao je Bukilić.

On je kazao da je i ženski tim ima kvalitet, da je navodeći da ima dvije manje iskusne takmičarke.

"Budućnost je pred njima. Možda je i rezultat tog finala mogao biti drugačiji, kao i četvrtfinale Srđana Vuković, ali su sudije smatrale drugačije", kazao je Bukilić.

Selektor ženskog tima u borbama, Žarko raković, kazao je da je njegov tim nastavio kontinuitet dobrih rezultata.

"Zadovoljan sam nastupom moje selekcije. Raković Konjević i Maksimović našle su se u finalu, Drašković je bila bronzana.Žao mi je što ekipno nijesmo uspjeli da odbranimo titulu. Nadam se da će djevojke do EP podići formu i ponovo Crnoj Gori donijeti meedalju", kazao je Raković.

Direktor reprezentacije Dragoljub Fatić, kazao je da je u Čačku ostvaren inpozantan rezultat, najbolji od kada se crnogorski karatisti takmiče na šampionatima Balkana. 

"Rezultat je mogao biti još bolji da nije bilo sudijske nepravde. Za nas je šampionat Balkana bio dio priprema za EP, da sagledamo formu takmičara, dobre i loše strane, kako bi najvažnije takmičenje dočekali maksimalno spremni", kazao je Fatić.

On je istakao da je Dulović pokazao raskošan talenat i kontinuitet dorih rezultata.

"Na briljantan način postao je prvak Balkana. Neću da ga opterećujem, ali smatram da je jedan od najozbiljnijih kandidata u muškoj konkurenciji za medalju i na EP. Kata tim napravio dobar rezultat i potvrdio ispravnost odluke selektora da u tim uvrsi Mijča", kazao je Fatić.

On je čestitao selektorima na dobrom vođenju timova i takmičarima na odličnom nastupu.

Portal Analitika