Politika

Marković o hapšenju Golubovića: Država radi svoj posao slobodno i bez uticaja (VIDEO)

Premijer i zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković je prokomentarisao hapšenje bivšeg predsjednika Opštine Berana Vuka Golubovića, koji je četvrti gradonačelnik DPS-a koji je uhapšen zbog zloupotrebe položaja.
Marković o hapšenju Golubovića: Država radi svoj posao slobodno i bez uticaja (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

“Državne institucije slobodno i bez uticaja rade svoj posao. Zakon i primjena zakona ne poznaje one koji pripadaju jednoj ili drugoj političkoj partiji, već poznaje samo one koji rade ili ne u skladu sa zakonom”, prokomentarisao je Marković.

On je odgovorio i da pitanje šta to govori o DPS-u.

“O DPS-u to govori da je demokratska stranka, koja poštuje vladavinu prava i omogućava da institucije rade zakonito i nepristrasno”, saopštio je on.

Premijer je prokomentarisao i to što većina opozicije neće biti prisutna prilikom ratifikacije protokola u crnogorskom parlamentu.

“Imamo jasnu najavu SDP-a da će učestvovati u radu crnogorskog parlamenta, kada se bude diskutovalo o tom zakonu, za ostale nemam informacije. Vjerovatno je da nijedna druga opoziciona stranka neće učestvovati”, kazao je Marković.

Marković je prokomentarisao i pismo direktora Zavoda za intelektualnu svojinu Novaka Adžića upućenu njemu. Adžić u pismu navodi da je u pozadini Vladine Uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave Crne Gore, atak na njega.

“Ne radi se o smjeni, nego o promjeni strukture, to je samo potrebe da radimo najbolji posao za državu i građane. Niko ne može da se poistovjeti sa institucijom, pa ni gospodin Adžić”, kazao je on.


I. D.

 

 

Portal Analitika