Abiznis

Port of Adria objavila predkvalifkacioni tender za izvođača konstrukcije južne obale

Port of Adria AD Bar objavila je predkvalifkacioni tender za izbor izvođača radova sanacije i ojačanja konstrukcije južne obale GAT-a 1.
Port of Adria objavila predkvalifkacioni tender za izvođača konstrukcije južne obale
Portal AnalitikaIzvor

Pravo učešća imaju kompanije ili konzorcijumi sa relevantnim iskustvom u izvođenju građevinskih radova i prosječnim godišnjim prihodom u vrijednosti od 4 miliona eura u prethodnih pet godina. 

 Rok za prijavu je 23.04.2017. godine, a detalji su dostupni na web stranici kompanije www.portofadria.me.

Sanacija i ojačanje konstrukcije južne obale GAT-a 1 posljednja je obaveza iz investicionog programa na koji se obavezao Global Ports Holding, prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora za preuzimanje većinskog paketa akcija u tadašnjem AD Kontejnerski terminal i generalni tereti.

 Do sada realizovane investicije dostigle su vrijednost od 11 miliona eura, a odnosile su se na nabavku mobilnog lučkog kontejnerskog krana, opreme i mehanizacije za transport kontejnera i generalnih tereta, uvođenje modernih sistema sigurnosti i bezbjednosti i obuku kadrova.

Objavljivanje tendera uslijedilo je nakon dobijanja građevinske dozvole od nadležnih organa. Radovi sanacije planirani su na način da ne ugroze redovno poslovanje kompanije.

Portal Analitika