Abiznis

MBA: Informisati privatni sektor o rezultatima njegovih prijedloga

Uloga privatnog sektora u kreiranju zakonske regulative koja podstiče razvoj biznisa u Crnoj Gori je sve značajnija. To je dobro za biznis i takve aktivnosti su svima od koristi. Želeći da saradnja privatnog i javnog sektora poprimi još intenzivniji tok i dobije na kvalitetu, MBA ukazuje na neophodnost unapređenja komunikacije na relaciji predlagač zakona – poslovne asocijacije, saopšteno je Portalu Analitika iz Montenegro biznis alijanse (MBA).
MBA: Informisati privatni sektor o rezultatima njegovih prijedloga
Portal AnalitikaIzvor

MBA, kao poslovna asocijacija koja zastupa interese privatnog sektora, prije svega kroz učešće u kreiranju zakonske regulative koja pogoduje razvoju biznisa, ukazuje na neophodnost pravovremenog informisanja od strane predlagača zakona i drugih propisa o sudbini prijedloga i sugestija dobijenih od privatnog sektora na zakonsku regulativu koja se bavi pitanjima biznisa.

-Jer, povratne informacije, odnosno saznanja o tome da li su, ili ako nijesu zašto nijesu, predlozi privatnog sektora uvršteni u konkretan pravni akt, ne dobijamo redovno, odnosno to se dosta rijetko čini, i to uglavnom na našu inicijativu. Uvjereni smo da ovakvu komunikaciju treba učiniti redovnom iz prostog razloga što bi to bio način da se saradnja javnog i privatnog sektora učini intenzivnijom u interesu podizanja kvaliteta zakonske regulative vezane za biznis. Čak, ako bi sve to i usporilo procese donošenja zakonskih propisa, dobili bi smo mnogo više, jer bi zakonska regulativa dobila na kvalitetu, što je najvažnije i najznačajnije, jer se stvaraju kvalitetniji uslovi za brži razvoj naše ekonomije. Konačno, to je i smisao angažovanja svih relevantnih subjekata u ovim procesima- navedeno je u saopštenju.

Značajno je, naglašavaju, još jednom ukazati na neophodnost učešća privatnog sektora od samog početka izrade zakonske regulative koja se bavi pitanjima biznisa, a ne od trenutka donošenja npr. nacrta nekog zakonskog akta.

-Svi predlozi MBA su usmjereni sa istim ciljem, stvaranjem poslovnog ambijenta što podsticajnijeg za razvoj biznisa u Crnoj Gori, što je bez sumnje u interesu bržeg ekonomskog i svakog drugog napretka naše države- zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika