Politika

ORLANDIĆ: Kako se zovu oni koji sarađuju sa okupatorima

Iako smo u jučerašnjem saopštenju prikazali realnu, činjeničnu sliku političkog stanja u Herceg Novom, sa adrese Stranke dubokog posrtanja (SDP) stigao je odgovor bez ikakvog pomena o Herceg Novom, iako u potpisu stoji OO SDP Herceg Novi. Naravno, u pitanju je odgovor prepun uvreda i neistina, a u nedostatku činjenica, saopštio je koordinator Socijaldemokrata za primorje Danilo Orlandić.
ORLANDIĆ: Kako se zovu oni koji sarađuju sa okupatorima
Portal AnalitikaIzvor

Ipak, svi vrlo dobro znamo u kojoj se kuhinji kuvaju najprizemnije, možemo reći uličarske fraze, kojima, kao što vidimo, SDP pribjegava poput svojih novih/starih koalicionih partnera u Kolašinu, Budvi i Kotoru. Uvrede govore o onima koji ih saopšte, a neistine o njihovom vrjednosnom poimanju života i politike. Istina boli, a ona je takva da ste postali partija bez jasnog pravca djelovanja, a nažalost postajete i partija uličarskih manira. Spominjanje izvjesnog Milete Pavićevića je loš pokušaj da se opravda koaliranje sa onima koji su u ideološkoj ravni sa istim tim Miletom. Aktuelno rukovodstvo SDP-a najbolje opisuje jedna scena iz naše domaće serije Božićni ustanak, kada Niko pita svog brata od strica: ,,Kako se zovu oni koji sarađuju sa okupatorima?“

Sve ono dobro i plemenito što je uradio SDP, rukovodstvo će potrijeti. Od najuspješnije evropske priče, postali su dio antievropskog i antievroatlanskog vođstva sa kojima zajednički pokušavaju da unište dugo godina mukotrpno stvaranu stabilnost. Od podrške evropskih socijalista i drugih relevantnih međunarodnih adresa, došli su do podrške ruskih i crnogorskih gubernatora. Od časne istorijske uloge koju su imali, došli su do toga da budućnost nemaju. To nije prvi put da se dešava. Žao nam je što ćete doživjeti sudbinu onih koji su bili opijeni svojom veličinom i nerealnom slikom o sebi - sudbinu potpune političke marginalizacije- ocijenio je Orlandić.

Socijaldemokrate će, ističe, kao istinski sljedbenici izvornih socijaldemokratskih vrijednosti “nastaviti onamo gdje smo svi zajedno stali prije dvije godine, a budite sigurni da nećemo biti dio onih koje je najbolje opisao lik u seriji Božićni ustanak”.

-Jedno je sigurno kada je u pitanju rukovodstvo SDP-a - od vlasti ste daleko, a za ulicu nikad spremniji- zaključio je Orlandić.

Portal Analitika