Košarka

ŠEHOVIĆ: Pobijedili smo Zvezdu njihovim oružjem!

Što reći poslije pobjede nad ekipom kao što je Zvezda. Nijesmo ponovo briljirali u napadu, ali odbrana je bila čelična i njome je pobijeđena ekipa čije je to glavno oružje, kazao je u izjavi za Portal Analitika kapiten „plavih“, Suad Šehović.
ŠEHOVIĆ: Pobijedili smo Zvezdu njihovim oružjem!
Portal AnalitikaIzvor

Tim iz Njegoševog parka sinoć je pred svojim navijačima na vrućem parketu u „Morači“ pobijedio Crvenu zvezdu (63:57 ) i tako izborio majstoricu koja će se igrati u utorak u Beogradu. Izabranici Ilijasa Zurosa pokazali su karakter u odbrani i aktuelnog šamiona ABA lige zaustavili na svega 57 postignutih poena.

Šehović je kazao da je sinoćnja pobjeda veliki korak i podsticaj za njegov tim i saigrače.

- Veliki korak i podsticaj za nas. Izborena je majstorica. U utakmici u kojoj je mali broj ljudi vjerovao u nas mi smo pokazali da imamo to nešto i da možemo da igramo sa najboljima, a to jeste Zvezda i očekujem dobru utakmicu i borbenu majstoricu. Prava stvar je i za ekipu što smo se digli u pravom trenutku - ocijenio je Šehović.

Kapiten „plavih“ je istakao da je pobjeda izborena u sjajnom ambijentu u prepunoj „Morači“.

- Ambijent je bio sjajan, puna dvorana. To je nama od početka bio vjetar u leđa i kad smo griješili i kad smo promašivali, taj huk sa tribina nam je davao podstrek i snagu da nastavimo sa odbranom. I podatak, da je Zvezda u prvom poluvremenu dala samo 23 poena, govori da smo bili na izvanrednom odbrambenom nivou - kazao je Šehović.

Kada su u pitanju očekivanja od narednog meča, on napominje da Budućnost Voli nije u poziciji da prijeti Zvezdi, ali obećava da će tražiti svoju šansu u dobroj odbrani.

- Prijetiti Zvezdi u Beogradu i govoriti da ćemo pobijediti, malo je nerealno, ali daćemo sve od sebe da tu utakmicu koja dosta toga odlučuje napravimo zanimljivom, da prije svega odigramo muški, kao što smo to sinoć uradili i da se ne obaziremo na ostale stvari. Apsolutni su favoriti. Nama je i ova pobjeda veliki uspjeh, tako da ćemo se potruditi da damo svoj maksimum, pa ako to bude dovoljno i da pobijedimo. Ukoliko se ukaže prilika i ukoliko budemo napadački bolji i precizniji da napravimo utakmicu neizvjesnom i da bude čitava u egalu. Odbrambeno moramo biti na nivou iz sinoćnje utakmice, uz malo sreće, više pogođenih šuteva u napadu i lošiju partiju Zvezde imamo šanse - zaključio je Šehović.

A.P.

Portal Analitika