Fudbal

Brazil prvi izborio plasman u Rusiju!

Pobjedom nad Paragvajem (3:0), Brazilci su postali prvi tim u ovim kvalifikacijama na svijetu koji se zvanično plasirao na Svjetsko prvenstvo.
Brazil prvi izborio plasman u Rusiju!
Portal AnalitikaIzvor

Najtrofejnija selekcija mundijala, sa pet trofeja, ima samo jedan poraz u dosadašnjem toku kvalifikacija, a kartu je obezbijedila četiri kola prije kraja, sa osam uzastopnih pobjeda.

Brazil ima 11 bodova više od petoplasirane Argentine, koja je na poziciji koja vodi u baraž za SP, ali ne može ostati bez jednog od prva četiri mjesta koja vode direktno na SP, jer u posljednja četiri kola njegovi direktni konkurenti imaju međusobne susrete.

Njihov rezultat dobija na značaju kada se uzme u obzir da od prve utakmice i meča sa Čileom nisu poraženi na 13 mečeva u nizu u ovom ciklusu. Najzaslužniji za ovaj podvig svakako je selektor Adenor Leonardo Baći poznatiji kao Tite, s kojim je počela serija pobjeda. 

"Moje najveće zadovoljstvo je da širim sreću. Kada pogledate lica svoje porodice, kada vidite svoje igrače kako su srećni, kada vidite malo dijete kako se smijeje, moja najveća satisfakcija je da širim sreću“, nije krio zadovoljstvo selektor Tite.

Portal Analitika