Politika

URA: Mjera političkog licemjerstva je politika DPS-a

Opštinski odbor Građanskog pokreta URA reagovao je na jučerašnje saopštenje DPS-a u kome je navedeno da će „SDP i URA zajedno nastupiti u Herceg Novom, kako bi preduprijedili eventualne pokušaje pregovora o zajedničkom nastupu opozicije“.
URA: Mjera političkog licemjerstva je politika DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Reagovanje GP URA prenosimo integralno.

Zar je trebalo sumnjati da će DPS odapeti svoje otrovne političke strelice prema koaliciji SDP - URA. Oni, naravno, uporno zaboravljaju da onima koje oni napadaju raste rejting kod svih slobodoumnih ljudi. Smeta im, s razlogom, kako kažu „licemjerna takozvana građanska opozicija“. Javnost, međutim, jako dobro zna da nema većeg licemjerstva od DPS-ovog lažnog dušebrižništva nad društvom i državnom imovinom koju su svojom tajkunskom privatizacijom sramotno poharali. Ima li strašnijeg licemjerstva od toga da oni čiji je glavni partijski ideolog, optuženi kriminalni bos koji je osmislio i realizovao projekat krađe biračke volje uz pomoć Izbora, drže bilo kome lekcije o političkom moralu i licemjerstvu. Prije će biti da ti isti pokušavaju uvijek iznova bezuspješno sakriti svoj ogoljeli makijavelizam kojeg tako dobro otkrivaju aferom „snimak“.

Kako mogu svi ti vajni ministri, koji su evo, kao slučajno, već jurnuli na Herceg Novi, prolaziti spokojno pored tolikih dokaza njihove nebrige i beskrupuloznosti: Brodogradilište, Južni Jadran, PKB, Vektra-Boka, Prvoborac. Za mizerne pare su otuđili najprofitabilnije javno preduzeće - trajektni prevoz Kamenari - Lepetane, a nedavno su htjeli nekom svom tajnom tajkunu utrapiti najvrijedniji resurs Novoga - Institut „Dr S. Milošević“. I kao da nema dovoljno njihovih nedjela u gradu pod Orjenom, opet će okupljati neke poslušne satelite i nove „trojanske konje“, nebi li se domogli vlasti. Ovaj put im sigurno neće uspjeti, a svojim saopštenjem jasno pokazuju ko im je pravi protivnik.

Mjera političkog licemjerstva u Crnoj Gori je DPS-ova politika, a o tome najbolje govore njihova djela toliko suprotna od njihovih riječi.Kada za našu koaliciju kažu da smo „takozvana građanska“, samo nas podsjećaju koliko, zapravo, ne razumiju i nije ih briga što su građanske slobode u otvorenom demokratskom društvu. Ali kako bi mogli i očekivati od nekoga ko u politici primjenjuje metode iz „snimka“ da istinski razumije i poštuje principe otvorenog građanskog društva u kojem je pravo na slobodno izražavanje biračke volje neprikosnoveno?

 

Portal Analitika