Turizam

Turistička ponuda Crne Gore na sajmu COTTM u Pekingu

Zajednička konferencija za novinare Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Turističke organizacije Srbije priređena je danas u okviru turističke berze COTTM koja se od 29. do 31. marta održava u Pekingu.
Turistička ponuda Crne Gore na sajmu COTTM u Pekingu
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz naše NTO, novinari su detaljno upoznati sa turističkom ponudom Crne Gore i njenim karakteristikama.

- Pored informacija o geografskom položaju, prirodnim ljepotama, smještajnim kapacitetima, avio dostupnosti i viznom režimu istaknut je značaj Kine kao jednog od svjetskih najvećih emitivnih tržišta, kada su u pitanju turistička putovanja, što otvara velike mogućnosti za Crnu Goru, ali predstavlja i značajne izazove. Za uspjeh na ovom specifičnom tržištu potrebno je strpljenje, poštovanje karakteristične poslovne etike kao i kontinuirani rad i konstantno unaprijeđenje poslovnih odnosa među partnerima - precizira se u saopštenju.

Na konferenciji su bili prisutni brojni predstvnici kineskih medija, među kojima su: China Daily, China Culture Daily, Global Times, Beijing News, International Business Daily, Traveler Magazine, China Tourism News, Connexion, Beijing Morning Post, Reference News, China News Agency kao i predstavnici portala ifeng.com, people.com.cn, sina.com, China.com, tripFN.com, Btime.com, Travel Business Observer, lvyoukan.com i Travel Weekly.

- Nastup na berzi turizma COTTM bila je prilika i za druge promotivne aktivnosti, pa je 28. marta u kongresnom centru hotela „Žao Long“ u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Turističke organizacije Srbije, uz prisustvo predstavnika ambasada dvije zemlje, održana prezentacija turističke ponude i organizovani su poslovni susreti sa partnerima iz Kine. Osnovni cilj organizacije ove prezentacije bio je upoznavanje partnera sa turističkom ponudom dvije zemlje, uspostavljanje kontakata i pregovaranje o kupovini usluga i paket aranžmana - dodaju iz NTO.

COTTM je kineska „business to bussines“ (B2B) turistička berza koja je ove godine okupila više od 400 izlagača iz više od 65 zemalja svijeta. Očekivanja organizatora su da će privući barem 4.000 specijalizovanih kupaca samo iz Kine, kao i izuzetnu pažnju medijskih kuća. Kao i prethodnih godina, Crna Gora i Srbija predstavljaju ponudu na ovom sajmu na zajedničkom štandu, pod sloganom „Wild Soul of Europe“. 

2903nto1
Portal Analitika