Fudbal

Lovćen produbio krizu Budućnosti

Preporođeni Lovćen preskače i najteže prepreke kako bi se spasio selidbe u niži rang. Opstanak je i dalje daleko, s tim što nada živi jače nakon najveće pobjede u sezoni protiv vodeće Budućnosti na Obilića poljani.
Lovćen produbio krizu Budućnosti
Portal AnalitikaIzvor

Podgoričane je srušio Marko Đurović koji je sredinom prvog poluvremena realizovao penal. Za razliku od jesenas, sastav iz prijestonice tokom proljeća igra neuporedivo bolji fudbal, što potvrđuje činjenica da u nastavku sezone spada u najuspješnije ekipe.

Sa ,,plavima“ je druga priča. Momci Miodraga Vukotića zapali su u ozbiljniju krizu, o čemu svjedoči podatak da su u prethodnih šest mečeva čak tri puta poraženi, a samo jednom trijumfovali.

Jedina dobra stvar za Budućnost je nedostatak konkurencije, saznanje da drugoplasirana Mladost takođe ima problematičnu igru i rezultate, te ne uspijeva da iskoristi sve propuste lidera. Otuda i dalje velikih sedam bodova prednosti na vrhu tabele.

“U lošoj smo seriji. Lovćen nas je dobio na želju i volju. Kod većine mojih igrača ta želja nije postojala. Imamo velikih problema sa povredama, a nemamo odgovarajuće zamjene. Igrači moraju da se pogledaju u oči i da učine sve da se izvuku iz ovoga”, rekao je trener ,,plavih“ Miodrag Vukotić.

Rivali na Obilića poljani nijesu kalkulisali. Igralo se na pobjedu. Lovćen je prvi zaprijetio u osmom minutu, kada je Korea bio sam u petercu gostiju, ali je glavom bio neprecizan. Potom su uslijedili odgovori Budućnosti koja je imala pokušaje Đalovića, Raspopovića, Radunovića i Vujovića. Ipak, nijedan od njih nije bio dovoljno dobar da se savlada raspoloženi golman domaćih Perović.

Odbrane 23-godišnjeg čuvara mreže Cetinjana kao da su podigle samopouzdanje njegovih saigrača koji su bili konkretniji od protivnika. Igrao se 26. minut kada je Montenegro utrčao u šesnaesterac Podgoričana, gdje ga je oborio Simović. Za glavnog arbitra Radovanovića nije bilo dileme da pokaže na bijelu tačku. Siguran egzekutor bio je Đurović koji je poslao loptu u jednu, a golmana Dragojevića u drugu stranu.

I kada se očekivalo da minus od jednog gola razmrda igrače Budućnosti, desilo se suprotno zahvatila ih je apatija, anemičnost, nijesu imali odgovor, bilo kakvu valjanu reakciju. Lovćen se povukao u odbranu i zatvorio sve prilaze svom kaznenom prostoru. Sve što su Podgoričani napravili u drugom poluvremenu bio je prodor i šut Vušurovića u 85. minutu, ali je Perović još jednom pokazao sigurnost među stativama.

“Velika pobjeda, možda i najveća u sezoni, ali baš kao i svaka druga, donosi nam tri boda. Prethodna iskustva su nas natjerala da uđemo maksimalno u duel sa najboljom ekipom u ligi i odigramo borbeno i kvalitetno. Na dobrom smo putu, ali opstanak je još daleko”, rekao je trener Lovćena Dragi Kanatlarovski nakon utakmice.

Arena

Portal Analitika