Region

Mladenovac: Ukraden sef sa milion dinara za isplatu penzija

Više od milion dinara namjenjenih za isplatu penzija odnijeli su lopovi, koji su opljačkali poštu u selu Kovačevac, kod Mladenovca.
Mladenovac: Ukraden sef sa milion dinara za isplatu penzija
Portal AnalitikaIzvor

Iz zgrade na Trgu Ljubomira Ivanovića Gedže 14 kradljivci su u noći između ponedjeljka i utorka iznijeli metalni sef sa novcem.

Ovo je treća krađa u ovoj opštini, pošto je u nedjelju orobljena i filijala pošte u Pružatovcu, a nedavno i ona u Vlaškom Polju, pišu Večernje novosti.

Pljačka u Kovačevcu se dogodila u noći između 27. i 28. marta, potvrdili su iz MUP-a. Nepoznata osoba ili osobe uzele su metalni sef sa još neutvrđenom svotom novca. Policija je odmah po prijavi obavila uviđaj, a istraga je u toku.

Iz Pošte u Kovačevcu nisu željeli da komentarišu nemili događaj.

Kako list nezvanično saznaje, radnici koji su prvi stigli na posao zatekli su obijena ulazna vrata i odmah obavijestili policiju.

"Nije im jasno kako su lopovi uspjeli neopaženo da iznesu cijeli sef", pričaju Kovačevčani upoznati sa situacijom.

U metalnoj kasi je valjda bilo oko milion dinara namenjenih za isplatu penzija ljudima kojima poštar na ruke nosi novac. Vjeruju da je to uradio neko ko dobro zna gdje se pare čuvaju.

Nova količina novca za isplatu penzija stigla je već u toku dana, pa stariji mještani nisu imali razloga za brigu.

Na isti način, pod okriljem noći, u nedjelju je opljačkana i filijala pošte u selu Pružatovac. Ni zaposlenima u toj ustanovi nije jasno kako su lopovi toliko tešku i veliku metalnu kasu uspjeli da iznesu iz prostorija i natovare je na prevozno sredstvo kojim su pobjegli.

(novosti.rs)

Portal Analitika