Sci/Tech

Sada svi vaši Facebook prijatelji znaju gdje se nalazite

Nova opcija koju nudi Fejsbuk (Facebook) omogućava da svi vaši prijatelji u roku od sat vremena mogu da prate kuda se krećete.
Sada svi vaši Facebook prijatelji znaju gdje se nalazite
Portal AnalitikaIzvor

Nova opcija privremenog dijeljenja lokacije je u Mesingžer (Messenger) aplikaciji korisnicima ostavlja mogućnost izbora, odnosno da sami odluče kojim sve osobama će omogućiti da u realnom vremenu prate njihovo kretanje.

- Korisnici su nam rekli da je praćenje lokacije uživo vrlo korisna stvar u situacijama kada pokušavaju da se nađu s prijateljima ili kada žele da objave koliko su blizu mjesta na kojem trebaju s nekim da se sastanu - poručuju iz Facebooka.

Ako želite da podijelite „live“ lokaciju s prijateljima, treba kliknuti na ikonicu strelice, koja je i do sada služila za deljenje lokacije a onda izabrati opciju „Share Live Location“.

Osim što možete da  pratite kretanje prijetelja u realnom vremenu, aktiviranjem opcije imaćete i uvid u to koliko vam je vremena potrebno da stignete do prijatelja s kojim ste podijelili svoju lokaciju.

Popularna društvena mreža je do 2015. godine nudila mogućnost automatskog dijeljenja lokacije, ali je onda ta opcija zamijenjena mogućnošću slanja statične pojadinačne lokacije.

Izvor: N1 Hrvatska

Foto: N1 Hrvatska/Pixabay

Portal Analitika