Crna hronika

Ugovori razotkrili malverzacije Golubovića

Bivši predsjednik Opštine Berane i odbornik DPS-a Vuka Golubović uhapšen je juče ujutro po nalogu Specijalnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio više malverzacija dok je rukovodio opštinom, a kojima je gradska kasa oštećena za više stotina hiljada eura.
Ugovori razotkrili malverzacije Golubovića
Portal AnalitikaIzvor

Njemu su juče oko sedam časova stavljene lisice na ruke u njegovom stanu nakon čega je sproveden u Specijalno tužilaštvo na saslušanje, koje je trajalo više sati.

Pored Vuke Golubovića, uhapšene su još četiri osobe: njegov brat Milan koji se nalazio na čelu Agencije za izgradnju Berana, bivši načelnici beranskog katastra Darko Mališić i Momčilo Sajičić, kao i vlasnik geodetske agencije Vučeta Mališić.

Svima je određeno zadržavanje od 72 sata da ne bi uticali na svjedoke.

Advokat Atif Adrović kazao je za Pobjedu da je Vuka Golubović saslušan zbog osnovane sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj.

- Donijeto je rješenje kojim se moji branjenici Vučeta Mališić, Vuka i Milan Golubović zadržavaju 72 sata, nakon čega će specijalni tužilac u zakonskom roku odlučiti da li će donijeti naredbu o sprovođenju istrage – naveo je advokat Adrović.

Istakao je i da se krivične prijave protiv Golubovića, Mališića i Sajičića zasnivaju na pisanim dokazima koje on do juče nije imao priliku da vidi.

- Radi se većinom o ugovorima koji su zaključivani između opštine, agencije za investicije i razvoj i drugih pravnih subjekata koji su izvodili radove na teritoriji Berana – pojasnio je advokat Adrović.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede...

Foto: D. Malidžan

Portal Analitika