Politika

Grozev: Malofejev bio domaćin Bulajiću!

Istraživač britanskog istraživačkog centra Belingket (Bellingcat) Hristo Grozev reagovao je juče na izjavu člana Predsjedništva Demokratskog fronta Strahinje Bulajića da „ruski milijarder Konstantin Malofejev nije bio domaćin skupa“ kojem je prisustvovao u Moskvi i da ga „nikad u životu nije vidio“.
Grozev: Malofejev bio domaćin Bulajiću!
Portal AnalitikaIzvor

Grozev kaže za Pobjedu da je izjava Bulajića „smiješna“ i da je Malofejev bio zvanični moderator, uvodničar prvog dana konferencije i sponzor gala večere, o čemu svjedoči fotografija koju je poslao podgoričkom listu, a na kojoj se vidi ruski tajkun sa bio domaćin Bulajiću!

- Njegov „Fond Svetog Vasilija Velikog“ je bio suorganizator i finansirao je gala večeru kojoj je prisustvovao Bulajić – kazao je Grozev, pri čemu je poslao Pobjedi i dio spiska učesnika na kojem se vidi ime Strahinje Bulajića.

Grozev dalje navodi da je Bulajić na konferenciji sjedio upravo pored Igora Beloborodova iz ruskog Instituta za strateška istraživanja, koji je poznat po čestim napadima na Crnu Goru, naročito u periodu dok je na njegovom čelu bio Leonid Rešetnjikov.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika