Košarka

Budućnost izborila majstoricu, Zvezda srušena u ''Morači''!

Košarkaši Budućnost Volija izborili su majstoricu u polufinalu ABA lige! Sjajnom partijom tokom cijelog meča ''plavi'' su u potpunosti nadigrali Crvenu zvezdu u ''Morači'' 63:57 (13:13, 20:10, 9:14, 21:20) čime su izborili treću odlučujuću utakmicu za plasman u finale koja će se igrati u Beogradu u utorak 4. aprila.
Budućnost izborila majstoricu, Zvezda srušena u ''Morači''!
Portal AnalitikaIzvor

Ekipa Dejana Radonjića je bolje startovala i imala plus četiri poslije tri minuta igre, ali je Budućnost napravila seriju od 9:0 i poslije prvih deset minuta bio je izjednačen rezultat. 

Početkom druge četvrtine, Zvezdi je povela sa 17:13, međutim uslijedila je fenomenalna igra našeg tima, pa su na kraju prvog poluvremena plavi imali plus deset.

Gosti su uspjeli da do kraja treće četvrtine prepolove prednost, ali ekipa Ilijasa Zurosa je opet zaigrala bez greške, brzo vratila plus deset i na kraju potpuno zasluženo slavila.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Boris Savović sa 15, dok je Nemanja Gordić dodao 12 poena. U beogradskom timu bolji od ostalih bio je Marko Gudurić sa 17 koševa.

Odlučujući treći trijumf na programu je 4. aprila u Beogradu. U drugom polufinalnom duelu, u neđelju od 20 časova, na programu je majstorica u Zagrebu između Cedevite i Partizana.

statbud280317zvezdstat280317

Portal Analitika