Abiznis

Simović: Svi koji švercuju cigarete će odgovarati

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović izjavio je povodom akcije policije i tužilaštva u kojoj je zaplijenjeno četiri miliona paklica cigareta, da svi koji rade protiv zakona moraju znati da će odgovarati.
Simović: Svi koji švercuju cigarete će odgovarati
Portal AnalitikaIzvor

"Ja ću lično insistirati na što skorijem susretu sa predstavnicima strateškog, sa izvornim strateškim partnerom kako bi u tom dijalogu čuo šta su njihove namjere i te investicije u tom kratkom roku kako su i definisane putem ugovora", kaže ministar Simović.

Policija, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva kontroliše Novi duvanski kombinat kako bi utvrdili eventualnu povezanost odgovornih sa proizvodnjom cigareta u toj fabrici koje su pronađene u četvrtak prilikom pretresa objekata firme Golden gejt. U akciji "Šah" zaplijenjeno je četiri miliona paklica cigareta vrijednih 4 miliona eura, za koje se sumnja da su bile namijenjene prodaji na sivom tržištu u Crnoj Gori i krijumčarenju ka zemljama Zapadne Evrope.

Specijalno državno tužilaštvo, kako su objavili mediji,  izdalo je nalog za privođenje Isata Boljevića, prvog čovjeka te firme.

Cigarete zaplijenjene u magacinu navodno su bile marke Virdžinija i MAC.

Direktorica Agencije za duvan Branislava Božović kazala je da t brendovi cigareta nijesu prijavljeni i upisani u registar o markama duvanskih proizvoda koji se vode u Agenciji za duvan, što znači da se one nijesu mogle naći regularno u prometu na tržištu Crne Gore.

Bivši direktor Slavoljub Vukašinović je kazao da su cigarete u toj količini su morale biti predate centralnom magacinu. „Centralni magacin je morao cigarete koje izlaze i tovare se negdje imati tu evidenciju gdje se tovare na koji način i to nije moglo da zna jedan ili dva čovjeka, to je znalo najmanje 15 ljudi", kaže Vukašinović.

IZVOR: RTCG

 

 

 

Portal Analitika