Društvo

Humanost na djelu: M:tel donirao aparat za mehaničku ventilaciju pluća

Povodom desetog rođendana, kompanija MTEL je donirala aparat za mehaničku ventilaciju pluća najnovije generacije, za potrebe Centra za neonatologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).
Humanost na djelu: M:tel donirao aparat za mehaničku ventilaciju pluća
Portal AnalitikaIzvor

Tim povodom, zahvaljujući se na vrijednom poklonu, doc. dr Snežana Raspopović, medicinski direktor KCCG, je rekla da je ova ustanova uvijek nailazila na razumijevanje kada se obraćala kompaniji MTEL za podršku projektima, naročito kada su djeca u pitanju.

Pozdravljajući sve prisutne, doc dr Raspopović je kazala da je od izvršnog direktora M:tel-a, Vladimira Lučića i njegove kompanije, uvijek postojala spremnost kada su im se obraćali za podršku projekata KCCG, pogotovu kad se radi o dječijoj populaciji.

„Od juče smo bogatiji za respirator koji je veoma bitan za potrebe Centra za neonatologiju. Kao što znate, rekli smo na početku našeg mandata, jako puno smo obezbijedili donacija. Do sada je većina tih donacija bila usmjerena prema Institututu za bolesti djece i za njihove potrebe, jer smo smatrali da je to jedan od najvažnijih segmenata sa kojim moramo krenuti. Od djece se počinje i od njihovog zdravlja zavisi i zdrava populacija naše države. Tako da je to nama uvijek prioritet, i kad god budemo mogli, mi ćemo usmjeriti svoju pažnju i mogućnosti za nabavku nove opreme i svega onoga što je potrebno za dobar i kvalitetan rad“, rekla je Raspopović.

aaaa

Na vrijednoj donaciji zahvalila se i dr sc. med. Lidija Banjac, načelnica Centra za neonatologiju.

„Centar za neonatologiju je od kompanije m:tel dobio veoma vrijedan poklon. To je visokokvalitetan respirator marke Hamilton za potrebe intenzivne neonatalne njege. Respirator podržava sve savremene modove mehaničke ventilacije, može se koristiti i za neinvazivnu respiratornu potporu disanja, za ventiliranje terminske novorođenčadi ali i za potrebe najmanjih pacijenata, preterminske novorođenčadi” kazala je dr Banjac.

“Mi smo za sve donacije koje su usmjerene za Centar za neonatologiju veoma zahvalni a posebno za ovako vrijedne donacije koje nam direktno pomažu u borbi za život koju neki naši pacijenti započinju od samog rođenja.

Veliko hvala predstavnicima kompanije m:tel na ovako vrijednom poklonu” rekla je dr Banjac.

“Mi ove godine slavimo deseti rođendan. Prepoznati smo kao društveno odgovorna kompanija. Dosta ulažemo u humanitarne i sportske akcije širom Crne Gore, ali moram da kažem da ne postoji ljepši način da se započne poslovna godina nego sa jednom ovakvom donacijom, jer je usmjerena ka pomoći najmlađoj djeci. Ja bih se zahvalio upravi KCCG što je omogućila da učestvujemo i pomognemo najmlađima, a ovom prilikom bih pozvao sve kompanije koje posluju pozitivno u Crnoj Gori, da krenu našim putem i da putem donacija pomognu Klinički centar. Na našem primjeru pokazuje se da imaju stvarno odličnih projekata i ideja kako treba pomoći, i pozvao bih i druge kompanije da nam se pridruže” kazao je izvršni direktor m:tel-a, Vladimir Lučić.

U ime Kliničkog centra Crne Gore, direkorka Zorica Kovačević uručila je zahvalnicu gdinu Lučiću i čestitala jubilej kompanije.

Portal Analitika