Politika

Mandić: Planirana likvidacija funkcionera DF-a

Lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, na današnjoj konferenciji za štampu, a nakon što je saslušan u Osnovnom tužilaštvu povodom prijetnji koje je uputio SDT Milivoju Katniću, saopštio je da uvidom u dokumentaciju sa kojom raspolaže Specijalno državno tužilaštvo postoji mnogo više dokaza koji ukazuju na likvidaciju lidera Demokratskog fronta.
Mandić: Planirana likvidacija funkcionera DF-a
Portal AnalitikaIzvor

''Sukob crnogorskog režima sa Demokratskim frontom ulazi u jednu višu fazu kada režim Mila Đukanovića zloupotrebljava sve državne institucije u političkoj borbi protiv DF-a. Dakle politička organizacija Demokratska partija socijalista protiv svog najvećeg oponenta i političke snage koja će vladati Crnom Gorom, koja ima najbolje ideje za sve građane Crne Gore, koja ima odličan program, vode političku bitku tako što režim koji je na koljenima zloupotrebljava i koristi nedozvoljena sredstva za političku borbu - zloupotreba državnih institucija. Među tim državnim institucijama ona koja je najviše zloupotrijebljena je Specijalno državno tužilaštvo koje je za potrebe Demokratske partije socijalista osmislilo i lažni državni udar koji evo mjesecima uveseljava i zasmijava našu javnost zbog opasne kriminalne organizacije koja je raskrinkana i prije nego što je krenula da napravi bilo šta'', kazao je Mandić.

On je dodao da kada se po strani ostave svi detalji o kojima priča državni tužilac dolazi se do jednostavnog saznanja da je apsurnda priča o likvidaciji bivšeg premijera, te da ima mnogo više dokaza koji ukazuju na prijetnju liderima Demokratskog fronta.

''Kada ostavite sve detalje o kojima priča Državni tužilac, kada ostavite sve praćke sve kuglice i sve štitnike i razmislite šta se to desilo 16. oktobra dođete do jednostavnog saznanja da izuzev direktnog prenosa sprječavanja lažnog državnog udara, batinjanja prebijanja i mučenja ljudi koji su došli iz Srbije da u Crnoj Gori niko nije ni suzu pustio a kamoli da se nešto krupnije desilo da je došlo do nekog sukoba, da je došlo do državnog udara. Polako se dakle razbistrava čitava situacija pa možemo da vidimo da u tim dokazima koje prikuplja tužilaštvo postoji bogome i najviše onih koji ukazuju da su te večeri možda trebali da budu likvidirani i ugroženi lideri DF-a. Tako da ona priča da je trebao da bude uhapšen i likvidiran Premijer odlazi polako negdje na stranu i postaje gotovo i nebitna'', istakao je Mnadić.

Nema dokaza koji vežu DF sa organizatorima terorističkog napada

Lider NOVE je dodao da je danas kod ODT-a kao građanin saopštio svje stavove vezano za otvoreno pismo koje je napisao Milivoju Katniću.

''Ja sam danas tim tragom kod Osnovnog državnog tužioca, kao građanin saopštio svoje stavove vezano za otvoreno pismo koje sam napisao Milivoju Katniću nakon uvida u dokumentaciju koje mi je stavilo na raspolaganje Specijalno državno tužilaštvo vezano za dokaze koji postoje protiv mene, kolege Kneževića i Mihaila Čađenovića. Pogledao sam ih veoma pažljivo za ozbiljnim advokatskim timom, izanalizirao tu dokumentaciju sa kojom raspolaže tužilaštvo i došao do zaključka da tamo ne da ne postoje pravi, nego čak nema ni jedan lažni dokaz koji bi bio podmetnut nama iz DF-a, koji bi nas optuživao ili ukazivao na bilo kakvu povezanost sa ovim ljudima koji su bili u Crnoj Gori, sa kojima je u bližem dodiru bio i Katnić prije 16. oktobra, što je i logično jer mi nemamo nikakve veze sa pomenutim ljudima'', kazao je Mandić.

Kako dodaje apsurdan je i razlog zbog kojeg je njegov vozač, Mihailo Čađenović i dalje u zatvoru.

''Ja sam pretpostavio da je možda Katnić bio u nekoj zabludi da ga je neko obmanuo pa da ima tamo nešto ali kada smo sve to izanalizirali shvatili smo da se radi samo o ličnoj namjeri, da se ne radi o instituciji koja bi trebala da štiti zakon nego da se radi o ličnoj i lošoj namjeri da se nanese šteta nama iz Demokratskog fronta, a posebno da se nanese šteta Mihailu Čađenoviću koji se i dalje nalazi u pritvoru. I pazite molim vas nalazi se tamo pod objašnjenjem da on može da utiče na svjedoke. Mihailo Čađenović koji je sve radio prema mojim upustvima i ja sam na slobodi pa valjda bi tom logikom bi ja više mogao da utičem na svjedoke nego on koji je i dalje u zatvoru, ali njega i dalje drže zatvorenog računajući i vjerujući da će ga mučeći tamo dovesti u poziciju da potpiše ili kaže nešto što bi im upotpunilo i nadomjestilo nedostatak dokaza koje trebaju tužilaštvu da bi mogao bar nekako da optuži DF. I kada sam postavio pitanje Milivoju Katniću, zašto Čađenovića drži zatvorenog, on je vrlo vješto saopštio - ne držim ga ja nego sudstvo - i direktno prstom uperio na sudije koje su odredile pritvor Čađenoviću'', ističe Mandić.

Ne odustaju od krivičnog gonjenja Katnića, ratifikacija protokola nastavak aneksije 

Lider NOVE je najavio da neće odustati od krivičnog gonjenja Milivoja Katnića.

''Danas sam Milivoju Katniću saopštio da će Demokratski front ići do kraja te da nema ni domaćeg ni međunarodnog suda na kojem ga nećemo gotini. Demokratski front će takođe ovih dana Tužilaštvu Srbije podnijeti krivičnu prijavu protiv kriminalne bande na čijem čelu je Katnić a koja e na teritorij Srbije bavila švercom oružja. Oružja među kojim je i ono za koje je Katnić direktno naredio da se nabavi prilikom kreiranja scenarija lažnog državnog udara'', kazao je Mandić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Mandić je kazao da je najavljena ratifikacija protokola o pristupanju Crne Gore u NATO, samo nastavak aneksije koja je započela 24. marta 1999. godine.

''Aneksija Crne Gore koja je započela oružanom agresijom 24. marta 1999, godine se očigledno i dalje nastavlja današnjim prisiljavanjem naše države da postane NATO članica. Političari iz našeg marionetskog režima se raduju ocjenama američkih senatora i političara i sa zadovoljstvom slušaju njihove priče o tome kako bi bilo dobro da NATO snage uđu u Crnu Goru i kako je naša država bitna za taj savez, a niko iz našeg korumpiranog režima se nije zapitao šta je bitno građanima Crne Gore? Demokratski front će dati sve od sebe da sprovede veliku anketu o mišljenju građana povodom pristupanja Crne Gore u nato, ali prema svim testiranjima do sada sprovedenim i prema većinskoj volji građana, ne postoji ni 40 odsto pristalica prustupanja NATO savezu'', zaključio je Mandić.

 

 

 

Portal Analitika