Politika

Medojević: Napad na švercerski klan iniciran spolja

Akcija Specijalnog tužioca Katnića protiv jednog od dva DPS švercerska klana je inicirana do strane jedne partnerske zapadne službe, kao uslov da Senat SAD podrži Protokol o učlanjenju Crne Gore u NATO, a netačne su tvrdnje Specijalnog policijskog tima, da istraga protiv švercera cigareta traje godinu dana i da je ova akcije plod rezultata policijske istrage, saopštio je lider PZP-a i član DF-a Nebojša Medojević.
Medojević: Napad na  švercerski klan iniciran spolja
Portal AnalitikaIzvor

“Ova akcije ima mnogo više veze sa puštanjem na slobodu "strateškog partnera" crnogorskog režima  Nasera Keljemndija , koji je očigledno dobro "saradjivao" sa predstvanicima jedne zapadne obavještajne službe i dao odredjene informacije koje su dovele do naredjenja Katniću da krene na svercerski klan DPS-a”, saopštio je Medojević.

On je dodao da u istom kontekstu treba posmatrati i pad dva kilograma heroina, koji su, tvrdi on švercovali ljudi bliski bošnjačkoj stranci u Rožajama.

“Šverc cigareta je dobro uhodan posao vrha režima pod logističkom podrškom i zaštitom korumpiranih djelova ANB . Od tog šverca pojedinci u ANB i graničnoj policiji su stekli višemilionsku imovinu u zemlji i inostranstvu, i niko nikad nije bio uhapšen ili odležao robiju. Sve je pokrivao DPS i ANB . Ovaj švercerski profit se dijeli na četiri dijela, 25% visokom operativcu ANB, 25% mafiji, 25%, ANB za crne operacije i 25% DPS za specijalne potrebe gašenje socijalnih požara, kampanje, plaćanje lobistima, korumpiranje ambasadaora i stranih zvaničika, plaćanje lažnih opozicionih stranaka i slično”, saopštio je on.

Ovako velika zapljena će izazvati rat unutar DPS jer je jedan od režimskih kartela oštećen i postao je predmet progona Katnića. Ono koji malo bolje poznaju odnose dva DPS kartela i njihove veze sa policijom, tužilaštvom i pravsudjem, znaju da ovo neće ostati bez odgovora oštećenog kartela, tvrdi Medojević.

“Činjenica da Specijalni tužilac Katnić i njegov policijski tim, kao organizatora ovog šverca locira jednog običnog izvršioca i nebitnog lika, pokazuje da će se uraditi sve da se i ova afera svede na najniži mogući nivo i da će se voditi računa o kontroli štete. Ipak, činjenica da je jedna moćna zapadna, kako DPS zvaničnici vole da kažu, partnerska obavještajna služba uključila u akciju protiv DPS švercera izaziva nevidjenu paniku u režimskim redovima. Svetozar Marović, osnivač i ideolog DPS lopovske sekte je bio žrtvovan za otvaranje pregovora sa EU. On se pokazao kao nevidjena kukavica koji je pristao na gaženje i poniženje. Poznavajući Duška Markovića, njegov profil i karaklter, nijesam siguran da će on pristati da bude Marović i da ga Djukanović žrtvuje za članstvo u NATO”, zaključio je Medojević.

Portal Analitika