Crna hronika

Akcija ,,Šah”: Zaplijenjene cigarete u vrijednosti od 3,9 miliona eura

Policija je potvrdila da je 23. marta u okviru akcije pod nazivom ,,Šah” zaplijenila 3.938.000 paklica cigareta, bez akciznih markica, u vrijednosti od oko 3,9 miliona eura.
Akcija ,,Šah”: Zaplijenjene cigarete u vrijednosti od 3,9 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Naime, policijski službenici su postupajući po nalogu SDT, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija, kao i firme pod nazivom ,,Golden Gate” čiji su objekti u vlasništvu P.Đ. iz Tuzi. Tom prilikom policijski i carinski službenici su zaplijenili 3.938.000 paklica cigareta, bez akciznih markica, u vrijednosti od oko 3,9 miliona eura koje su, kako se sumnja bile namijenjene prodaji na sivom tržištu na teritoriji Crne Gore i daljem krijumčarenju ka zemljama Zapadne evrope.

Policijski službenici na rasvjetljavanju ovog događaja preduzimaju sve neophodne mjere i radnje. Policijski službenici vrše i kontrolu firme ,,Novi duvanski kombinat” AD Podgorica u cilju utvrđivanja eventualne povezanosti odgovornih lica u pravnom licu, u vezi sa proizvodnjom određenih brendova u toj fabrici koji su pronađeni prilikom pretresa gore navedenih objekata.

Policijski službenici će nastaviti sa preduzimanjem aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica relevatnih za rasvjetljavanje ovog događaja i identifikovanja i procesuiranja lica osumnjičenih za krijumčarenje cigareta.

Portal Analitika