Fudbal

Gvardiola tjera čak 18 igrača: Evo koga dovodi za 350 miliona eura

Pep Gvardiola planira da promijeni gotovo cijelu ekipu Mančester Sitija, kluba kojeg je preuzeo prošlog ljeta i na čijoj klupi je razočarao u premijernoj sezoni.
Gvardiola tjera čak 18 igrača: Evo koga dovodi za 350 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Mnogi stručnjaci smatraju da Gvardiola nije krivac za loše rezultate jer ekipa nije složena po njegovu ukusu te poručuju da je vrijeme da Siti doživi najveću promjenu igračkog kadra još otkako je klub 2008. godine kupio šeik Mansur. Poznato je da će se Gvardiola riješiti čak 18 igrača, a neki od njih su i legende kluba. 

Jaja Ture, Gael Kliši, Pablo Zabaleta, Vili Kabaljero, Hesus Navas, Bakari Sanja i Tosin Adarabijo ostaju bez ugovora u junu, a niko od navedenih nije Pepu pokazao da mu je potreban i sljedeće sezone. 

Na pozajmici su Džo Hart, Mangala, Samir Nasri, Vilfred Boni i Džejson Denajer, a poznato je da bivši trener Barselone i Bajerna ne računa ni na njih te će na njima pokušati barem nešto da zaradi da bi mogao dovesti druge igrače.

Fabian Delf, Fernando i Iheanaćo su u drugom planu, a navijače bi najviše mogao šokirati odlazak legende kluba Serhija Aguera. Sjajnog Argentinca Gvardiola je čak smjestio i na klupu kako bi otvorio prostor brazilskom pojačanju Gabrijelu Hesusu.

Vinsenta Kompanija, kapetana ekipe, uništavaju povrede, a Gvardiola Aleksandra Kolarova sljedeće sezone ne vidi ni kao prvu opciju na beku, a niti u sredini odbrane, gdje se posebno loše snašao u duelu protiv Monaka u osmini finala Lige šampiona.

Ko stiže? Novi golman, s obzirom na to da Pep nije zadovoljan Bravom, trebao bi biti Benfikin Ederson Moraes. Ako njega ne uspije da dovede, okrenuće se Kejloru Navasu, javljaju španski mediji.

Gvardiola planira da pojača obje strane odbrane pa iz Totenhama želi bekove Kajla Vokera i Denija Rosa, a u sredini odbrane društvo bi im trebalo praviti Atletikov Ajmerik Laporte. Rezervna opcija za poziciju lijevog beka je Šalkeov Sead Kolašinac, a za srednjeg beka Himik kojeg je vodio u Bajernu.

Katalonski trener očito je oduševljen Totenhemom jer planira da dovede i Dele Allija iz Totenhema. Ranije su stigli Rahem Sterling (22), Leroj Sane (21) i Gabrijel Hesus (19) koji su opravdali očekivanja pa Gvardiola želi i dalje da dovodi mlade fudbalere za budućnost.

"To je naš plan, naš cilj. Od malih fudbalera napraviti velike zvijezde i glavne igrače ekipe", otkrio je Gvardiola koji će za pojačanja, nakon prodaje nekoliko igrača, imati 350 miliona eura.

Portal Analitika