Svijet

Kisindžer: Ameriko, Putin nije Hitler, sarađujte

Bivši šef Stejt departmenta Henri Kisindžer, na sastanku Trilateralne komisije koja je održana 25-26. marta u Vašingtonu, podsjetio je ljude da predsjednik Rusije Vladimir Putin nije Adolf Hitler i da će dijalog sa Moskvom biti svima od koristi.
Kisindžer: Ameriko, Putin nije Hitler, sarađujte
Portal AnalitikaIzvor

- Putin nije Hitler. Vođenje pregovora s njim o konkretnim uslovima biće svima od koristi, a saradnja još važnija - izjavio je Kisindžer.

Bivši državni sekretar je pozvao Amerikance da ne obraćaju pažnju na izjave predsjednika SAD Donalda Trampa i da se usredsrijede na suštinu njegovih akcija.

- Potpuni neuspjeh američkog predsjednika neće vam ići naruku - podsjetio je Kisindžer, prenosi televizija NBC.

On održava prijateljske odnose s Trampom. U posljednje vrijeme, on se bavio pojednostavljivanjem dijaloga Moskve i Vašingtona. Bivši državni sekretar otvara put za dolazak državnog sekretara SAD Reksa Tilersona u Moskvu, gdje će pripremati sastanak Putina i Trampa.

"Svi pristojni ljudi počinju kao obaveštajci, kao ti i ja"

Istaknuti bivši američki diplomata Henri Kisindžer, koji se ubrzano zbližava s novim predsjednikom SAD Donaldom Trampom, a istovremeno je dugogodišnji prijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina, možda bi mogao da pomogne u postizanju dogovora s Rusijom, pisao je "Politiko".

Portal Analitika