Fudbal

Argentinci bez Mesija u La Pazu?

Argentinu večeras očekuje jedno od najtežih gostovanja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, u čuvenom La Pazu na ogromnoj nadmorskoj visini, a moglo bi lako da se desi da u okršaj sa Bolivijom uđu bez najboljeg fudbalera, kapitena Lionela Mesija.
Argentinci bez Mesija u La Pazu?
Portal AnalitikaIzvor

Zvijezdi Barselone i strijelcu pobjedonosnog gola pritiv Čilea prije nekoliko dana prijeti suspenzija zbog vrijeđenja pomoćnog sudije na tom meču. Mesi je u drugom poluvremenu navodno vrijeđao arbitra Marsela Van Gasea kojem se u jednom trenutku bezobrazno dotakao majke.

Iako incident nije zabilježen u zvaničnim izvještajima sa utakmice, on je u poneđeljak naknadno poslat KONMEBOL-u čiji disciplinski organi moraju da odluče o suspenziji za Mesija, i još važnije da odgovor na pitanje - kada ona stupa na snagu.

Fudbalski savez Argentine svjestan je da postoji mogućnost da Mesi bude kažnjen i prihvata je u potpunosti. Ukoliko Mesi bude suspendovan neće moći da igra protiv Bolivije u La Pazu večeras, mada bi tu odluku mogla da promijeni i eventualna žalba Gaučosa.

KONMEBOL bi takođe mogao da izrekne suspenziju Mesiju po završetku internacionalne pauze pa da propusti avgustovski okršaj sa Urugvajem, a može da se desi i da odbaci žalbu pomoćnog sudije i uopšte mu ne izrekne suspenziju.

Portal Analitika