Košarka

NBA: Debakl šampiona, sjajni Ras, dabl-davl Vučevića

Orlando je ubjedljivo poražen od Toronta (131:112) u jutros odigranom meču NBA lige, a Nikola Vučević ostvario je dabl-dabl - 12 poena, 15 skokova i četiri asistencije. Demar Derozan je bio najbolji u pobjedničkom timu sa 36 poena.
NBA: Debakl šampiona, sjajni Ras, dabl-davl Vučevića
Portal AnalitikaIzvor

San Antonio Sparsi deklasirali su Klivlend Kavalirse 103:74. Aktuelni šampioni, Kavsi su u Teksasu ubacili najmanji broj poena ove sezone, nadigrani su od prvog minuta, pa prvo mjesto Istoka sada drže Boston Seltiksi.

Klivlend ima učinak od 47 pobjeda i 6 poraza, dok ekipa iz Masačusetsa ima slavlje više, ali i uz meč više, na osam rundi do kraja sezone. U meču sa Klivlendom ekipu je vodio Kavaj Lenard sa 25 poena, dok su Lamarkus Oldridž i Pau Gasol ubacili po 14. Džejms je zbog udarca koji je dobio u leđa sredinom treće četvrtine izašao sa parketa i više se nije vraćao, ali je bio najefikasniji u Klivlendu sa 17.

Rasel Vestbruk upisao je 37. tripl-dabl u sezoni, treći zaredom, a fale mu još četiri da izjednači rekord Oskara Robertsona iz sezone 1961/62. Oklahoma je briljantnim finišom i serijom 14:0 preokrenula zaostatak protiv Dalasa i slavila 92:91. Vestbruk je u toj seriji ubacio 12 poena, a utakmicu završio sa 37, uz 13 skokova i 10 asistencija.

U preostalim susretima odigranim prethodne noći, Boban Marjanović dobio je samo minut na parketu u porazu Detroit Pistonsa od Njujork Niksa 109:95, Sakramento Kingsi iznendali su Memfis Grizlise 91:90, dok je Juta Džez bila bolja od Nju Orleans Pelikansa – 108:100. 

Portal Analitika