Svijet

Trampov zet svjedočiće u Senatu o vezama sa Rusijom

Džered Kušner, zet i jedan od ključnih savjetnika američkog predsjednika Donalda Trampa pristao je da bude saslušan u okviru istrage senatskog Odbora za obavještajne aktivnosti u vezi sa miješanjem Rusije u američke predsjedničke izbore u novembru, saopštila je Bijela kuća.
Trampov zet svjedočiće u Senatu o vezama sa Rusijom
Portal AnalitikaIzvor

Kušner je najbliži saradnik predsjednika koji će svjedočiti pred pomenutim senatskim odborom, koji vodi istragu o vezama između Trampovih saradnika i ruskih zvaničnika. Članovi odbora žele da doznaju više detalja o dva Kušnerova sastanka u decembru sa ruskim ambasadorom u SAD, Sergejom Kisljakom, prenosi Njujork Tajms, koji je prvi objavio tu priču.

 

 Isti izvor navodi da su senatori zainteresovani da čuju više i o Kušnerovom ranijem, neprijavljenom sastanku sa šefom ruske državne razvojne banke Vnešnekonombank, koja je potpala pod američke sankcije zbog ruske aneksije Krima 2014.

 

Portparol Bijele kuće je rekao da Kušnerovi sastanci nisu ništa neobično s obzirom da je njegova uloga tokom kampanje i tranzicije iziskivala da se redovno sastaje sa stranim zvaničnicima, uključujući i ruske zvaničnike.

 

Izvor: Glas Amerike

 

Portal Analitika