Politika

Demokrate: Upozoravamo onog ko se krije iza saopštenja DF-a da ne napada kolege iz opozicije

Demokrate će uvijek biti dio zajedničkih akcija opozicije koje su plod dogovora, koordinacije, planskog i produktivnog pristupa i podržaće jedinstveno, demokratsko i građansko djelovanje, poručeno je iz te partije.
Demokrate: Upozoravamo onog ko se krije iza saopštenja DF-a da ne napada kolege iz opozicije
Portal AnalitikaIzvor

Demokratski front (DF), Socijalistička narodna partija (SNP) i Demos održaće u Nikšiću u četvrtak protest i zatražiti poništenje izbora od 12. marta.

Iz DF-a je saopšteno da URA nije htjela na proteste ako neće Demokrate, a Demokrate nijesu htjele na proteste ako to ne bude željela Socijaldemokratska partija (SDP), krijući se iza opozicionog jedinstva. 

“Na taj način je pokazana neodgovornost prema većinskoj volji koju su Nikšićani pokazali bojkotom izbora davši nama iz opozicije tako smjernice za dalje djelovanje“, kaže se u saopštenju.

Potpredsjednik Demokrata, Momo Koprivica, upozorio je “onog čiji rukopis prepoznajemo, a koji se krije iza saopštenja DF-a”, da ne napada kolege iz opozicije i otvara frontove za ničim izazvane svađe pred lokalne izbore u Herceg Novom. 

“Demokrate će uvijek biti dio zajedničkih akcija opozicije koje su plod dogovora, koordinacije, planskog i produktivnog pristupa. Sve jedinstvene, demokratske i građanske akcije, koje imaju za cilj ostvarenje opšteg interesa, uvijek ćemo podržati, i to blanko”, naveo je Koprivica u saopštenju. 

On je poručio da Demokrate nikada neće učestvovati u parcijalnim poduhvatima predizbornih koalicionih partnera Koalicije “Da radi Nikšić” i budućih predizbornih koalicionih partnera u Herceg Novom, čij je cilj ubiranje političkih poena pred lokalne izbore u toj opštini.

“Pri tome, odluka SDP-a neće biti od značaja za podršku ovom skupu, ukoliko ga svi osim njih podrže, kako je bilo i na prethodnom skupu, koji smo podržali, a koji ste preko noći zaboravili”, naglasio je Koprivica. 

On je podsjetio na brojne solidarnosti Demokrata sa DF-om u trenucima kada im je, kako tvrdi, bilo najteže. “Vi i dalje zaboravljajte, a mi ćemo pamtiti”.

“Nadamo se da ovaj ničim izazvan napad nije produkt istraživanja javnog mnjenja, po kojem Demokrate bilježe rapidan rast, a DPS strmoglav pad. Nadamo se i da monstruozno podmetanje i zloupotreba žrtava NATO agresije u ovom bjesumučnom napadu nema nikakve veze sa ostvarenjem nauma “opozicija - to sam ja”, naveo je Koprivica.

Prema njegovim riječima, Demokrate, pijetet prema žrtvama Nato agresije nose u srcu, a ne investiraju ga svakodnevno preko portala, kako bi kupili besplatne političke poene na patnji našeg naroda.

“Na kraju, naša je odluka da se isključivo bavimo DPS-om i organizovanim kriminalnim grupama, a ne presipanjem glasova iz jednog u drugi opozicioni politički subjekt. Ako hoćete tako, u nama imate partnere, a ako nećete, dobićete žestok odgovor”, poručio je Kopricvica.

Portal Analitika