Društvo

Ulama - Larson: Podrška u oblasti identifikacije žrtava trgovine ljudima

Nacionalni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima Zoran Ulama danas je primio Stalnog Pravnog Savjetnika pri ambasadi SAD-a u Podgorici Erika Larsona, kojom prilikom su razmatrane sveukupne aktivnosti Vlade Crne Gore na planu borbe protiv trgovine ljudima.
Ulama - Larson: Podrška u oblasti identifikacije žrtava trgovine ljudima
Portal AnalitikaIzvor

Ulama se zahvalio na dosadašnoj pomoći i podršci koju vladinoj Kancelariji za borbu protiv trgovine ljudima godinama unazad pruža američka ambasada u Podgorici, kojom je prilikom Ulama zatražio podršku u ekspertskom smislu sa ciljem unaprjeđenja rezultata u oblasti identifikacije žrtva trgovine ljudima, sa fokusom na efikasno procesuiranje kd trgovine ljudima.

S druge strane, Larson je izrazio spremnost za nastavkom saradnje i pružanjem ekspertske podrške strukturama nadležnim za procesuiranje kd trgovine ljudima, sa čim će njegova Kancelarija otpočeti tokom tekuće godine. Larson je ovim putem pohvalio rad Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, i istakao da je podrška vladinoj Kancelariji visoko na listi prioriteta Kancelarije američkog Stalnog Pravnog Savjetnika.

Ulama je izrazio zadovoljstvo što je još jednom potvrđena otvorenost i spremnost ambasade da podrži napore vladine kancelarije u borbi protiv ovog globalnog problema, a  koja se na najbolji način odslikava kroz ekspertsku pomoć i podršku, a sve u cilju iznalaženja najboljeg odgovora u borbi protiv ovog zla savremenog doba.

Portal Analitika